[B4, 1.9TDi 1Z] nierówna praca silnika
[B4, 1.9TDi 1Z] nierówna praca silnika
Witam
Otóż mam taki problem po odpaleniu (zimnego) silnik pracuje nierówno obroty wahają się miedzy 1150 a 1000 nawet troche trzęsie samochodem. Po paru minutach pracy silnik sie uspokaja i pracuje normalnie tak jak trzeba. Zauważyłem też że z tłumnika po odpaleniu leci sporo białego dymu (wątpie by była to para, ale może..). Co może z nim być nie tak?
Dodam że sprawdzałem wtryski i są ok.
Otóż mam taki problem po odpaleniu (zimnego) silnik pracuje nierówno obroty wahają się miedzy 1150 a 1000 nawet troche trzęsie samochodem. Po paru minutach pracy silnik sie uspokaja i pracuje normalnie tak jak trzeba. Zauważyłem też że z tłumnika po odpaleniu leci sporo białego dymu (wątpie by była to para, ale może..). Co może z nim być nie tak?
Dodam że sprawdzałem wtryski i są ok.
Świece raczej grzeje, kontrolka szybko gaśnie a czy jest powietrze to nawet nie sprawdzałem. Jutro trochę pogrzebie to spradze to powietrze i świece. A nastawnik to już trzeba do mechanika bo sam raczej nie wyczyszcze ;D A powiem Ci BorysTDI że ostatnio nawet jest wyczuwalne niewielkie szarpanie podczas jazdy.
I udało się, naprawiłem mój samochodzik na szczęście nie był to nastawnik padł przekaźnik świec żarowych (czy jakoś tak) i nie grzało świec, aż się zdziwiłem że odpalał bez problemu w takie mrozy
Teraz silnik pracuje normalnie tak jak trzeba, z rury nie idzie tyle dymu jak szlo
Dzięki wszystkim za rady
Pozdrawiam
Teraz silnik pracuje normalnie tak jak trzeba, z rury nie idzie tyle dymu jak szlo
Dzięki wszystkim za rady
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80