[80 B4 1Z] Olej "Mannol" do TDI
[80 B4 1Z] Olej "Mannol" do TDI
Siema, byłem dziś w sklepie SKODA po pewne rzeczy i koleś miał olej firmy MANNOL do VW. A że mam wymianę na dniach to z ciekawości zapytałem co to. Niby import niemcy, typowo do TDI VW/Audi. Znacie ten olej, co to jest, bo ja pierwszy raz widzę??
Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 14:41 przez Dawidof, łącznie zmieniany 1 raz.
Handluję tym już od 2 lat. Jest też opcja tego oleju z dwusiarczkiem molibdenu - po zmianie u mnie w abt miałem mieszane odczucia. Najwięcej tego oleju idzie u mnie do kombajnów - typowy 15w40 , ludzie mówią, że po nagrzaniu sprzęty nie tracą tak ciśnienia oleju jak na delvacu albo superolu.
Ogólnie nikomu jeszcze ten olej nie zaszkodził.
Ogólnie nikomu jeszcze ten olej nie zaszkodził.
Super... czyli do traktorów niemieckich Bańka ma plombe w postaci sreberka na wlewie, ani słowa po polsku na opakowaniu, piszze, że wyprodukowano w DE, na etykiecie dup...mi literami VOLKSWAGEN TDI, a tu się okazuje, że to do traktorów... hehe. No chyba, że chodzi o te najnowocześniejsze sprzęty rolnicze to już lepiej, bo jak to ktoś to do ursusa leje to o matko...
na mannol-u śmiga juz kilkanascie aut w tdi tds i cdi nawet po modach najwiecej osób uzywa tego 10w40 http://www.km.krakow.pl/towary/350/Mann ... libden.jpg lub wersji 5w40, na tych olejach dość ładnie silniki pracują u mnie w rodzienie na tym z linka smiga 80tdi na boschu z 216 i turbo podkręconym na 1,5 bara juz druga wymiane miał i nic mi nie wiadomo by cos było nie tak i dosc szybko hydropopychacze na nim cichną z tego co mi wiadomo w jakimś rosyjskim teście był porównywalny z motulem.