[B4 1,9TDI] Pęknięty intercooler
[B4 1,9TDI] Pęknięty intercooler
Pany mam problem a mianowicie pękł mi intercooler w audiku i spyla powietrze. Tak ogólnie chcę zminić icka na coś wydajniejszego a raczej muszę to zrobić bo to nie jazda teraz. Teraz prośba i pytanie od czego pasować icka żeby nie plątać kilometrów rur a wszystko ładnie chciało współgrać i chłodzić powietrze??
z góry dzięki
z góry dzięki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Najlepiej pasuje od audi 80 1,9 tdi :mrgreen: a na poważnie to każdy inny niż ori icek wymaga mniejszej lub większej rzeżby .Jak masz ori 90 kucy ,to wydajniejszy icek da ci tyle co nickamilek89 pisze:Pany mam problem a mianowicie pękł mi intercooler w audiku i spyla powietrze. Tak ogólnie chcę zminić icka na coś wydajniejszego a raczej muszę to zrobić bo to nie jazda teraz. Teraz prośba i pytanie od czego pasować icka żeby nie plątać kilometrów rur a wszystko ładnie chciało współgrać i chłodzić powietrze??
- Fighter001
- Forum Audi 80
A będzie lepszy niż oryginalny od Audi B4? Ten od BMW pewnie będzie lepszy jako, że to będzie montowane z przodu to pewnie będzie lepsze chłodzenie i jak mówisz jest trochę większy. Zastanawia mnie jednak ten od fiata 2.4JTD....albo jak cos mniejszego to od fiata marei badz brava czy tam bravo. Ten od fiata upchniesz w zderzak bez zadnych wiekszych przerobek
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 12:41 przez kojak85, łącznie zmieniany 1 raz.
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
Założyłem IC z Astry III TAKI o ile nie masz klimy to pasuje idealnie, i efekt powalający ja na ori IC miałem przy butowaniu ponad 100s* w dolocie,po założeniu od astry,w upalne dni w dolocie mam teraz max 45s* ale to przy porządnym butowaniu,podczas jazdy lajtowej to w granicach 30s* i mniej oczywiście jak jest upał więc gra warta świeczkikamilek89 pisze:leszek_gdansk pisze:Od nas z forum kolega ma od astry i z tego co widzialem to nie bylo nic rzezbione bo idealnie weszla przed chlodnice <ok>
o proszę :shock: :shock: przyajcielu drogi powiedz mi jeszcze z jakiej wersji jeśli wiesz :lol:
endriu210 pisze:Założyłem IC z Astry III TAKI o ile nie masz klimy to pasuje idealnie, i efekt powalający ja na ori IC miałem przy butowaniu ponad 100s* w dolocie,po założeniu od astry,w upalne dni w dolocie mam teraz max 45s* ale to przy porządnym butowaniu,podczas jazdy lajtowej to w granicach 30s* i mniej oczywiście jak jest upał więc gra warta świeczkikamilek89 pisze:leszek_gdansk pisze:Od nas z forum kolega ma od astry i z tego co widzialem to nie bylo nic rzezbione bo idealnie weszla przed chlodnice <ok>
o proszę :shock: :shock: przyajcielu drogi powiedz mi jeszcze z jakiej wersji jeśli wiesz :lol:
Kolego podaj mi swoje gg na PW napisz kiedy Cię można złapać:) będziemy interesa ubijać:)