endriu210 pisze:nie wspomnę o kilku innych
To napisz je a się poprawię, naprawdę wielka rzecz mylić się. Piszesz tak jakbyś urodził się cudownym dzieckiem nigdy nie mylącym się.
endriu210 pisze:nie puściłem w maliny
To zapytaj się producenta co rozumie pod pojęciem "z reguły zaleca się" (bądź osoby robiącej przekład z języka niemieckiego na polski) bo śmiać się z kogoś to rzecz najprostsza ale wysilić się i dojść do tego czemu akurat tak a nie inaczej zostało napisane to już nie ma pana.
A jestem na świeżo w tym temacie bo niedawno sam wymieniałem u siebie uszczelkę i zastanawiało mnie, czemu w przypadku śrub zostało użyte wyrażenie "bezwzględnie zaleca się" a w przypadku uszczelki "z reguły zaleca się". Niestety, odpowiedzi na to nie znalazłem ani też w jakich przypadkach można użyć uszczelki ponownie i pewnie od Twojej osoby też nie znajdę.
Szkoda, że prócz śmiechów i hihów na temat mojej osoby, konkretów i aspektów technicznych czemu tak a nie inaczej próżno szukać.
EDIT:
Zamiast się Panie Andrzeju tak bardzo śmiać ze mnie to wytłumacz mnie ciemnemu i mylącemu się jakie naprężenia w trójwarstwowej metalowej uszczelce pod głowicę powodują przejście z odkształceń sprężystych na plastyczne? A może to chodzi o czas ekspozycji na działanie danych naprężeń połączonych z temperaturą? Jeśli tak to ile on wynosi i w jakiej temperaturze? Chętnie posłucham mądrych słów od Twojej osoby.
Ja nie przyjmuję na ślepo do siebie czyichś słów "bo tak i już" tylko zadaję sobie trud by wiedzieć "dlaczego".