Witam
Podejrzewam że mam do wymiany poduszkę skrzyni biegów, przy ruszaniu z miejsca do przodu czy do tyłu szarpie mi silnikiem jak i skrzynia biegów. Teraz powiedzcie mi czy dużo jest z tym pracy, jeszcze nigdy tego nie robiłem. Oczywiście wiadomo że podnieść auto postawić na stojakach, ale jak to dalej będzie wyglądało, jakby mi ktoś to opisał w skrócie będę wdzięczny i na pewno wiele innych początkujących użytkowników audi 80.
[B4 1Z] Poduszka skrzyni biegów, wymiana?
Sprawdz dokładnie wszystkie poduszki przy silniku jest 2 i przy skrzyni 2.
Przy silniku są olejowe i nie może być z nich wycieku oleju. Przy skrzyni po lewej stronie jest lepszy dostęp, podstawiasz skrzynie by Ci nie opadła zbytnio i odkręcasz jedną śróbę od nadwozia i dwie od skrzyni i wymieniasz.
Po prawej to samo choć tam może być mniej miejsca przez wydech. Sprawdz prawą łapę poduszki skrzyni biegów czy nie jest pęknięta. Jest jeszcze coś takiego jak gumowy odbojnik w samym przodzie na środku między chłodnicą a obudową rozrządu,
też możesz go wymienić.
Przy silniku są olejowe i nie może być z nich wycieku oleju. Przy skrzyni po lewej stronie jest lepszy dostęp, podstawiasz skrzynie by Ci nie opadła zbytnio i odkręcasz jedną śróbę od nadwozia i dwie od skrzyni i wymieniasz.
Po prawej to samo choć tam może być mniej miejsca przez wydech. Sprawdz prawą łapę poduszki skrzyni biegów czy nie jest pęknięta. Jest jeszcze coś takiego jak gumowy odbojnik w samym przodzie na środku między chłodnicą a obudową rozrządu,
też możesz go wymienić.