[audi b4 1.9 tdi 1z] problem z kontrolką świec...
[audi b4 1.9 tdi 1z] problem z kontrolką świec...
witam mam pytanie jak naprawić mianowicie taką usterke że podczas odpalania nie świeci mi kontrolka grzania świec ???
ja też przerabiałem ten problem dopóki nie dowiedziałem się że świece żarowe grzeją tylko wtedy, kiedy temperatura jest niska - gdzieś od około +6 w dół. No chyba że w zimie też ci nie świeciła ta kontrolka, w takim przypadku wystarczy zmienić żąrówkę pod tablicą.
Tak mi się przypomniało że ja mam silnik na przepływomierzu bosch, a na pierburgu chyba zawsze miga (przynajmniej tak ma znajomy) ale tak czy inaczej żaróweczka do sprawdzenia.
Tak mi się przypomniało że ja mam silnik na przepływomierzu bosch, a na pierburgu chyba zawsze miga (przynajmniej tak ma znajomy) ale tak czy inaczej żaróweczka do sprawdzenia.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, 00:34 przez maqubis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Swieca zarowa bez wzgledu na temperature powinna przynajmniej mrógnac, to oznacza iz jest poprawna komunikacja ze sterownikiem. Jesli nie zapala sie kontolka nawet ponizej 5stopni C, to do sprawdzenia, zaczynajac od zarówki w desce, bezpieczniki w skrzynce (również blaszka) i pod kierownica, czujnik temperatury w króćcu wody, kable jak i same świece. <ok>