[1.9TDI 1Z] Problem z odpalaniem.
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Problem z odpalaniem.
witam mam problem z odpalaniem, zimą było wszystko ok palił dobrze nawet w mrozy ,a teraz rano muszę kręcic 10sekund (świece nie grzeją) nie wiem jaka może byc przyczyna byłem ostatnio u mechanika na wymianie termostatu (bo mi 10l/100km paliła) i wszystko posprawdzał tzn. kąt wtrysku , dawkę rozruchową troszkę zwiekszył i powiedział że wszystko ok .Chwilowo dla polepszenia odpalania odłączyłem czujnik temperatury (niebieski) i swieczki grzeja ale nie wiem czy tak można jezdzić . proszę o pomoc bo już mam dośc jezdzenia od warsztatu do warsztatu i kazdy znachor mówi, że wszystko ok
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2009, 11:21 przez kamilg.86.86, łącznie zmieniany 2 razy.
- tokarka606
- Forum Audi 80
Poczytaj to i sprawdz u siebie czy masz wszystko ok.
https://audi80.pl/16d-jk-cofajace-sie-paliwo-vt26030.htm
https://audi80.pl/16d-jk-cofajace-sie-paliwo-vt26030.htm
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
W jaki sposób ją zwiększył ?.kamilg.86.86 pisze:dawkę rozruchową troszkę zwiekszył
Głupota pierwsza liga, po odłączeniu czujnika świece grzeją na maxa przez około 20s, bądź pewny ze szybo się ich pozbędziesz, to raz a dwa spalanie za pewne podskoczy do góry.kamilg.86.86 pisze:Chwilowo dla polepszenia odpalania odłączyłem czujnik temperatury (niebieski) i swieczki grzeja ale nie wiem czy tak można jezdzić .
Jeśli faktycznie wszystko jest ok, tzn, rzeczy odpowiedzialne za odpalanie, statyczny kąt, filtr, powietrze w przewodach itp, to pozostaje Ci poprawić w sofcie dawkę startową co powinno już finalnie pomóc. Pytanie jeszcze dodatkowe jaka wartość kąta statycznego masz i jaką dawkę na nastawniku ?kamilg.86.86 pisze:proszę o pomoc bo już mam dośc jezdzenia od warsztatu do warsztatu i karzdy znachor mówi, że wszystko ok