Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9TDI 1Z] problem z odpaleniem pomocy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DINO AUDIb4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9TDI 1Z] problem z odpaleniem pomocy

Post autor: DINO AUDIb4 » 07 lip 2009, 21:19

Witam mam problem z zetorem a mianowicie gdy dzis rano dojechalem do pracy zostawilem auto by chwile jeszcze pochodzilo a tu nagle zgaslo zamigaly tas kontrolki od awaryjnych i kontrolka przycisk od wlanczania chalogenow migal na czerwono wyloczylem stacyjke a nastepnie prubowalem zapalac ponownie bez zadner reakci nawet rozrusznik nie zakrecil dziwna sprawa jest to ze bgy wylaczyl mi sie wtedy silnik zaswiecila sie kontrolka od swie i nie gasla po jakims czasie udalo mi sie jakos odpalic auto na jakies 5 sekund i potem szarpnelo silnikiem kilka razy i zdaslo co jest prosze o pomoc aaaaa i jeszcze jedno vad nie moze sie poloczyc z kompemm niewiadomo czemu

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 07 lip 2009, 22:50

jak bosch to w opcjach i polu "start baud" trzeba zmienić wartość z 0 na 240 i sprawdź czy masz wybrany dobry port COM

Awatar użytkownika
DINO AUDIb4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DINO AUDIb4 » 08 lip 2009, 18:35

mi to robili w swrwisie tu u mnie i nic nie mogli zrobic mowili ze nie idzie napiecie na jakis zaworek na pompie czy jakos tak

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 08 lip 2009, 20:18

na pompie masz taki zaworek z kabelkiem przykręcany 6 śrubką na rozdzielaczu pompy z tej co wychodzą przewody paliwowe i tam powinno być podawane 12 V jak przekręcisz stacyjkę może ci się on oberwał lub przetarł i robi zwarcie sprawdź ten kabelek lub bezpieczniki także ten nad półka pod kierownicą taki 30A.

Na próbę można pod ten zaworek połączyć kabelkiem z + akumulatora i wtedy pokręcić rozrusznikiem powinien zapalić chyba że sam ten zaworek się uszkodził ale jak podłączysz do niego 12 volt to powinien cyknąć jeśli tego nie zrobi to jest uszkodzony.

może także być uszkodzony styk w kostce stacyjki pasowało by to sprawdzić

co do połączenia z vagiem to zrób jak UKI_XX pisał

Powodzenia

Awatar użytkownika
DINO AUDIb4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DINO AUDIb4 » 10 lip 2009, 18:40

no i usterka usunieta orginalny alarm odcinal calkiem zaplon

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce