[b4 1.9 TDI (94r.) ] Problem z paliwem- pompa wtryskowa?
[b4 1.9 TDI (94r.) ] Problem z paliwem- pompa wtryskowa?
Witam,
Mam pewien problem, a mianowicie: stuknąłem ostatnio koło 1000km bezproblemowo. Postawiłem autko po czym kiedy chciałem następnego dnia gdzieś jechać auto nie pali :cry: według mnie głównym problemem jest to, że w wężykach od paliwa jest sucho... czego to może być przyczyna i jak to naprawić? Proszę o pomoc
Mam pewien problem, a mianowicie: stuknąłem ostatnio koło 1000km bezproblemowo. Postawiłem autko po czym kiedy chciałem następnego dnia gdzieś jechać auto nie pali :cry: według mnie głównym problemem jest to, że w wężykach od paliwa jest sucho... czego to może być przyczyna i jak to naprawić? Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 29 gru 2014, 17:13 przez Voxxis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Problem z paliwem- pompa wtryskowa?
Nieszczelność masz i cofnęło Ci się paliwo, chyba że masz jakieś zapasy letniego paliwa które dolewasz sobie i zablokowało Ci filtr parafiną , bo już mamy koniec grudnia więc chyba każdy wyjezdził już dawno letnie paliwo.Voxxis pisze: według mnie głównym problemem jest to, że w wężykach od paliwa jest sucho... czego to może być przyczyna i jak to naprawić? Proszę o pomoc
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Sęk w tym, że właśnie paliwa nie ciągnie bo już tak próbowałem :cry: Nawet próbowałem nalać trochę ON do węża i nadal nic, ogólnie podczas kręcenia nic się nie działo (na samym początku bez żadnej ingerencji) od czasu do czasu tylko było takie bąknięcie silnika i nadal zwykłe kręcenie rozrusznikiemmakugro pisze:nalej ON do jakiejs butelki wsadz do niej wąz własnie którym pompa ciagnie paliwo z filtra i spróbuj odpalać
- Krzysiek 84
- Junior Admin
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Tak to se możesz.... wiesz :roll: ,zalewać w nieskończoność i nic to nie da ,bo pompa musi być pełna na fuul żeby odpalić ,jakiekolwiek powietrze to uniemozliwia ...pomka gruszka na przewód zasilajacy pompę i pompujesz aż pójdzie powrotem ...jak nie ciągnie ze zbiornika nawet pompką ,to niezły syf musiałeś mieć w zbiorniku i wszystko zamarzło na smoku ...dmuchaj w przewód idący do zbiornika ,jak radził Krzysiek84 ...jak się nie da dmuchnąć to nie obedzie się bez wyciągania i czyszczenia smoka...po tym wszystkim i tak bez pomocy pompki ,gruszki i tak nie zaciągniesz paliwa ...o zalewaniu przewodów nawet nie myśl ,bo to strata czasu :roll:Voxxis pisze:Napisałem później, że nalałem do wężyka paliwa
Ostatnio zmieniony 29 gru 2014, 12:46 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.