FilippoAudi80 pisze:Przesyłam kilka fotek silnika
Aż żal patrzeć na taką rzeżbę :roll: niewykorzystany i zamulony silnik,pompą wtryskową ,która zupełnie się do tego silnika nie nadaje ,bez gruntownej jej przeróbki i wymiany chocby tłokorozdzielacza i fali ...wszystkie czujniki ,przepływomierz itd ,kopletnie nie mają co robić ...a wszystko prawdopodobnie przez nastawnik potencjometryczny ,który znajdował sie orginalnie w tym modelu ,nastawnik padł,a własciciel po zorientowaniu sie w cenie nowego ,wpadł na "genialny "pomysł zamontowania pompy na linkę :roll: ,robiac ze żwawego w orginale auta ,wprawdzie bardzo oszczędne w spalaniu auto ,ale zapewne totalnego żółwia...podejrzewam że wyprzedzenie tym czegokolwiek innego niż rower ,jest nie lada wyczynem

...ot takie toczydło :roll: Taka rzeżba ,to coś w stylu jakby do jakiegoś nowszego auta ,wsadzić pod maskę silnik od malucha
FilippoAudi80 pisze: A co do tego szarpania pedałem gazu to wydaje mi sie żę linka od gazu jest za luźna i dlatego, jak myślicie?
Luz musi być i na pewno nie spowoduje szarpania pedału gazu :roll: To jest rzeżba ,więc trzeba się liczyć ze będą się działy rózne cuda,ktore w orginale nie mają prawa się dziać .Szarpania prawdopodobnie są skutkiem zamontowania pompy na linkę i nie zgrania parametrów .Jak komuś zależy na przywrócenie ori osiągów ,to trzeba wymienic pompę wtryskową i załozyć z powrotem potencjometr gazu ...o ile oczywiscie cała ori instalacja i osprzęt ,pozostały na swoim miejscu 8-)