Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9TDI 1Z]Problem z połączeniem sie z innymi sterownikami.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krkbzyk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9TDI 1Z]Problem z połączeniem sie z innymi sterownikami.

Post autor: krkbzyk » 14 gru 2008, 22:59

Witam,
mam takie pytanie udało mi sie połączyć ze sterownikiem silnika programem deltascan1z oraz vagiem mam B4 na przepływce bosh niestety nie wiem dlaczego nie łączy sie z innymi sterownikami może ktoś wie?wstępne próby były przeprowadzane na zgaszonym silniku przy przeprowadzeniu testów wszytkich sterowników był objaw jakby ich nie wykrywało oraz przy wykrywaniu sterownika abs było słychać pykanie w nim niestety sterownika nie wykrywało może zna ktoś przyczyny?z regóły na forum problem był z wykryciem sterownikika silnika a nie pozostałymi a u mnie jest odwrotnie. Odnośnie deltascan1z to programem tylko sie z silnikiem mogę łączyć bo wersja testowa. Natomiast Vag przy baud 0 nie wykrywa nic a natomiast przy baud240 tylko sterownik silnika. Nie wiem jak połączyć sie z pozostałymi sterownikami (abs airbag immo) czy w tym modelu to możliwe?Może jakaś inna procedura albo ustawienia?Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 19:33 przez krkbzyk, łącznie zmieniany 3 razy.

karol121
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karol121 » 15 gru 2008, 20:37

baud240, uruchom silnik odepnij na chwile przepływke i sprobuj sie polaczyc, a deltascanem bez problemu sie polaczysz tylko silnik musi pracowac

Awatar użytkownika
krkbzyk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krkbzyk » 15 gru 2008, 22:37

to pomoże z połączeniem sie z innymi sterownikami?gdyż z silnikiem 01 udało sie bez wiekszych problemów połączyć niestety nie wykrywa pozostałych sterowników(abs, immo,airbag)i nie mogę ich sprawdzić. Czy silnik musi pracować żeby sprawdzić pozostałe moduły?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl