Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Problem z przepływomierzem 1.9 TDI bosch

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KOPER07
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Problem z przepływomierzem 1.9 TDI bosch

Post autor: KOPER07 » 10 lut 2026, 22:03

Witam, mam problem z moją 80 b4 1.9tdi na boschu. Gdy jest podpięty przepływomierz, nie da się ruszyć auto gaśnie przy puszczeniu sprzęgła do końca, dodatkowo mocno dymi na biało, po odpięciu wtyczki od przepływomierza da się ruszyć i dymienie ustaje. Myślałem, że pomoże wymiana, kupiłem 1 potem 2 i ciągle to samo. Był moment, że myślałem, że udało się to naprawić poprzez odpięcie klemy z akumulatora, dogięcie pinów we wtyczce przepływomierz, podpięcie wtyczki (wcześniej zawsze podpinałem ją gdy klema akumulatora była założona, czasem gdy silnik był włączony) potem założyłem klemę. Problem na chwilę ustał jednak nie miałem czasu pojechać sprawdzić jak samochód będzie się zachowywał na drodze (wcześniej był strasznie przymulony). Dzisiaj go odpaliłem po około 2 tygodniowym postoju i problem wrócił, wątpię, aby wszystkie 3 przepływomierze to powodowały. Czy może to być związane z sterownikiem silnika? czy może sprawdzić przewód idący do przepływomierza widziałem, że jest on przypięty na jakąś opaskę pod obudową filtra powierza i występuje tam dosyć duże zagięcie, jak mogę go sprawdzić, czy nie występuje gdzieś jakaś przerwa? Może ktoś miał taki problem i wie gdzie szukać rozwiązania?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl