Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Problem z VAG-COM

ODPOWIEDZ
Bubi89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Problem z VAG-COM

Post autor: Bubi89 » 07 cze 2010, 17:06

Witam,

Do łączenia się z autem używam kabla VAG-COM (soft VAG-COM ver. 311)oraz przejściówki USB-RS232, bez problemu odczytuje błędy oraz robię odczyty parametrów. Problem pojawia się tylko wtedy kiedy chce zrobić logi dynamiczne, na wolnych obrotach loguje normalnie natomiast wystarczy dać lekko gazu i odrazu się rozłącza (puszczam gaz, wolne obroty, połączy się i jest ok). Próbowałem z innym kablem, z inna przejściówką, na innym kompie z innymi ustawieniami. Ciągle to samo ten sam problem uniemożliwiający utworzenie logów dynamicznych. Czy spotkaliście się z podobnym problemem?

Pozdr.

jmorek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B4 1Z] Problem z VAG-COM

Post autor: jmorek » 08 cze 2010, 21:03

Bubi89 pisze:Witam,

Do łączenia się z autem używam kabla VAG-COM (soft VAG-COM ver. 311)oraz przejściówki USB-RS232, bez problemu odczytuje błędy oraz robię odczyty parametrów. Problem pojawia się tylko wtedy kiedy chce zrobić logi dynamiczne, na wolnych obrotach loguje normalnie natomiast wystarczy dać lekko gazu i odrazu się rozłącza (puszczam gaz, wolne obroty, połączy się i jest ok). Próbowałem z innym kablem, z inna przejściówką, na innym kompie z innymi ustawieniami. Ciągle to samo ten sam problem uniemożliwiający utworzenie logów dynamicznych. Czy spotkaliście się z podobnym problemem?

Pozdr.
a nie probujesz przypadkiem logowac dynamicznie w basic settigs?
A jeszcze cos mam podejrzenie co do przejsciowki USB-COM , lub z cos z szybkoscia portu com.

wasermann
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wasermann » 08 cze 2010, 22:37

to jest Boscha sterownik?jak tak to te bydlaki tak mają :roll: U mnie na postoju jak przegazuje to wyskakuje error.natomiast jak zrobisz log dynamiczny to jest ok,ale strasznie wolno te sterowniki gadają.Nawet gdy zmienisz szybkosc portu.spróbuj logować w teście dynamicznym :lol:

Roberto 77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Roberto 77 » 09 cze 2010, 17:18

Kolego jeżeli masz na boschu tak jak ja to zrób deltascanem 1Z
http://www.dte.com.pl/index.php?id=pobieranie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl