[b4 1.9 tdi 1z] problem z wyciekiem
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9 tdi 1z] problem z wyciekiem
witam.panowie wymieniłem jakiś czas temu uszczelke pod pokrywa i wraz z nia te 3 małe uszczelki z pod tych wypustek na silniku (nie wiem dokładnie jak to sie nazywa więc nie pisze ) problem polega na tym że ciagle mam lekkie saczenie oleju wlaśnie z tych wypustek.denerwuje mnie to bo już dwa razy z tym robiłem i ciągle jest to samo.nie leje się duzo ale ciegle mam silnik lekko skroplony.może ma ktoś z was patent jak zapobiec ciągłemu przepuszczaniu...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Miałem podobny problem.Te wycieki są faktycznie upierdliwe.Kupiłem 3 sztuki uszczelek-3 dni i ciekły. Nerwy wzięły górą/nie lubię jak coś szwankuje w samochodzie/ ,więc kupiłem kompletny zestaw uszczelek Hans Priest /65 PLN/+3 śruby dwustronne i 3 "grzybki" dociskowe....pomogło Najciekawsze to to,że kupione 3 sztuki uszczelek miały inną średnicę zewnętrzną i wysokość od tego z kompletu.
[ Dodano: 2008-04-02, 12:14 ]
Acha...żadnego silikonu!!
[ Dodano: 2008-04-02, 12:14 ]
Acha...żadnego silikonu!!
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Witam kolegów! Sprawdziłem odme i jest w porządku nie uwierzycie ale powodem tych wycieków są za długie szpilki co powodowało ze pokrywa nie była odpowiednio dociągnięta w związku z czym podłożyłem podkładki i problem znikł jak ręką odją .W kazdym bądz razie dzieki za pomoc koledzy i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2008, 14:30 przez manik, łącznie zmieniany 1 raz.