Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9TDI 1Z] Problem ze spalaniem.

ODPOWIEDZ
jj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9TDI 1Z] Problem ze spalaniem.

Post autor: jj » 13 lip 2008, 14:15

Czesc,

Montowalem sobie ostatni odcinanie zaplonu i po zamontowaniu swiecila sie kontrolka AIR BAG. Elektryk podlaczyl wiec VAGa zeby skasowac blad ale mial jakies problemy i w koncu odebralem samochod nastepnego dnia.

Wczoraj wlalem na rezerwie ok 12l ropy i przejechalem odcinek 100km. Po powrocie wskaznik paliwa stal na dokladnie tej samej kresce co przed tankowaniem! Dodam, ze jechalem normalnie i zazwyczaj w trasie auto pali mi ok 6l/100.

Czy to mozliwe, ze elektryk kombinujac z VAGiem (ciagle mu jakis error wyskakiwal) cos mi skopal z ustawieniami silnika? Ew. czy polecicie kogos we Wroclawiu z kim moznaby sie umowic i zrobic odpowiednie testy? No i jakie testy robic, bo jestem w temacie zielony :)

Dzieki i pozdrawiam!
janek

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 13 lip 2008, 15:43

Nic mechanik nie mógł Ci skopac, bo nawet max dawka paliwa nie zmieniła by az tak spalania <ok> Co do wskaznika to on lubi przekłamywac i nie ma sie co nim sugerowac, jak masz auto po 94roku to mozesz wpasc do mnie prywatnie a jak przed 94 to do pracy zrobimy badanie <ok>

jj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jj » 14 lip 2008, 16:39

@Solskier: zapisalem Twojego nicka, jesli bede kiedys mial problem to sie do Ciebie zglosze :)

Dzis znow przejechalem pewien odcinek (160km) z tankowaniem na rezerwie i bylo juz normalnie, czyli pewnie rzeczywiscie bylo to przeklamanie wskaznika.

Za to zauwazylem niepokojaca rzeczy: jak cisne gaz do dechy (powiedzmy na trojce 40-90km/h) wtedy przy wysokich obrotach czasem mam krotkie szarpniecie, jakby silnik przez 0.1s nie dostawal paliwa. Brzmi to tak jakbym nagle na ulamek sekundy zdjal noge z gazu a potem nacisnal z powrotem.

Powinieniem sie martwic czy to sie zdarza?

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 15 lip 2008, 07:36

To moga być objawy dosłownie wszystkiego, od powietrza w paliwie, do kulejacego doładowania, po wtrysk sterujacy, pompe i nastawnik - bez komputera nic sie tu nie dowiesz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl