[B4 1.9 TDI] Przeplywka
[B4 1.9 TDI] Przeplywka
Witam.Czy kos moglby mi udzielic odp. jak czysci sie przeplywke?Mam boscha.Czy, czysci sie ta elektronike krora steruje klapka :?:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Moje zdanie co do czyszczenia przepływki od dawna pozsotaje bez zmienne - nie czyscic, juz nie raz próbowałem czyscić przepływke Pierburga (zmywaczem do tarcz hamulocwych) i w wiekszosci przypadków mniej wiece 4/5 przepływka padała całkiem, 1/5 sie nieco poprawiało a jak sie nie zepsóło to zostawało bez zmian, wiec jesli chodzi o czyszczenie przeływek jestm na nie i bez wzgledu na to jaka firma i konstrukcja. Ale niech sie wypowiedza Ci co czyscili boscha, chetnie poczytam
wasermann
zobacz tu viewtopic.php?t=11707#188637
w serwisie za boscha dużo biorą i gdzieś na forum było, że ten mechanizm jest łatwo uszkodzić podczas czyszczenia
Ja osobiście mam Pierburga czyściłem go nitro (zawiera aceton) + naprawa elektroniki i teraz zobacze ile będzie śmigał zanim padnie :lol:
zobacz tu viewtopic.php?t=11707#188637
w serwisie za boscha dużo biorą i gdzieś na forum było, że ten mechanizm jest łatwo uszkodzić podczas czyszczenia
Ja osobiście mam Pierburga czyściłem go nitro (zawiera aceton) + naprawa elektroniki i teraz zobacze ile będzie śmigał zanim padnie :lol: