[b4 1.9 tdi] przestawiający się rozrząd
[b4 1.9 tdi] przestawiający się rozrząd
witam mam takie pytanie do znawców od czego może się przestawiać rozrząd w TDI dodqam ze rozrząd był zmieniany jakieś 20tyś km temu pasek continental i napinacz skf myśle o kole zębatym wału korbowego lub wałka rozrządu co wy na to audi z 92r
no ostatnio mi przeskoczył gdzieś o 3 zęby a dziś przyjechałem do pracy zgasiłem auto i próbowałem odpalic i dupa musiałem pokręcić troszke dopiero załapał jak dojechałem sprawdziłem rozrząd i jest przestawiony o ząbek
[ Dodano: 2011-05-05, 21:13 ]
a i jeszcze dodam ze jak pierwszy raz sie przestawił to też było po takim mocniejszym butowaniu (spózniony do pracy bylem) i przegnałem go tak 150km/h i wtedy tez sie delikatnie przestawił po jak znów wracałem do domu to mialem problem z odpaleniem
[ Dodano: 2011-05-05, 21:13 ]
a i jeszcze dodam ze jak pierwszy raz sie przestawił to też było po takim mocniejszym butowaniu (spózniony do pracy bylem) i przegnałem go tak 150km/h i wtedy tez sie delikatnie przestawił po jak znów wracałem do domu to mialem problem z odpaleniem
to ładnie cie skasowali ja juz w sumie poświęciłem 2 dni na remoncik i jeszcze jutro podejrzewam zejdzie chwila i dopiero zamierzam odpalic fure bo czeka az poschną wszystkie kleje oraz sylikony a koszta tez nie sa małe bo wszysto wyszlo ok 400zl no ale lepsze to niż pare tysiaków.
Żeby zoszczędzić wystarczy czsem troche sprytu, dociekliwości i nie bać sie samemu zabrać za jakiekolwiek czynności wkońcu auta nie zbudowali kosmici
Żeby zoszczędzić wystarczy czsem troche sprytu, dociekliwości i nie bać sie samemu zabrać za jakiekolwiek czynności wkońcu auta nie zbudowali kosmici
-
- Forum Audi 80