[80 B4 1Z]rozrząd
[80 B4 1Z]rozrząd
Witam panowie czy ten zestaw rozrządu będzie dobry czy polecacie coś innego http://moto.allegro.pl/rozrzad-pompa-au ... 29951.html
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Z którego roku masz audi, bo były rolki napinacza z płetwą lub bez. Ja mam z 93 roku i mam z płetwą. Na tej aukcji masz podaną rolkę bez płetwy. Z płetwą ma nr: EVR55414. Rolka prowadząca/zwrotna pasuje. Pasek też. Ta pompa wody, którą wymienili w aukcji wg katalogu Inter Cars nie pasuje. Z Reuville powinna być EVR65430. Ta co ją dali do aukcji jest do A4, Polo i Golfa wg tego katalogu.
Tak jak napisał axell. Zdejmiesz osłonę i zobaczysz, albo jak wolisz wymacasz płetwę.ja mam rocznik tez 93 ale czy jest z pletwa to nie wiem na pewno zanim kupie to mechanik sprawdzi chodziło mi o te części czy są dobre a jaka pompę wody proponujecie zamiast tej?
Co do pompy to np. SKF, Reuville też jest dobre, HEPU. To są dobre firmy.
polecam Ci dolza, np. taka pompa wody. bardzo sensowny produkt w dobrej cenie. dobre są też pompy Ruville'a, Hepu czy Grafa.gemus pisze:ja mam rocznik tez 93 ale czy jest z pletwa to nie wiem na pewno zanim kupie to mechanik sprawdzi chodziło mi o te części czy są dobre a jaka pompę wody proponujecie zamiast tej?
Pompa napędzana jest na tym samym pasku co wspomaganie. Nie ma konieczności wymiany, ale pompa nowa kosztuje 100zł, a wymiana rozrządu jeżeli nie robi się tego samemu to ok 150-300zł. Jeżeli wymieniasz pompę bez obudowy to trzeba zdjąć pasek rozrządu a to już trochę czasu i zabawy jest więc czasami nie warto oszczędzać. Jeżeli robi się samemu to można sobie pozwolić na taki zabieg. Tyle ode mnie.