Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Skaczące obroty na jałowym .

ODPOWIEDZ
bazoo6
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Skaczące obroty na jałowym .

Post autor: bazoo6 » 20 cze 2014, 14:49

Panowie pojawił się nowy problem . Otóż obroty mi falują na biegu jałowym acz kolwiek nie zawsze . nie ma reguły na to . zazwyczaj jak odpale to na zimnym nie falują . na ciepłym już tak ale i też nie zawsze czasem jest tak że chodzi normalnie przez jakiś czas . Niby w jeździe nie przeszkadza bo ani nie szarpie podczas jazdy ani nie gaśnie . nie stracił na mocy . Jednak boje się że problem może się rozwinąć i będą większe kłopoty . Dodam że mam nastawnik po regeneracji (Osprzęt Bosch) . czy możliwe że to znowu on ? wymieniłem filtr paliwa więc dostawał czyściutkie paliwko . Doradźcie co zrobić.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 20 cze 2014, 16:14

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 20 cze 2014, 21:57

bazoo6 pisze:Panowie pojawił się nowy problem . Otóż obroty mi falują na biegu jałowym acz kolwiek nie zawsze
bazoo6 pisze:Dodam że mam nastawnik po regeneracji (Osprzęt Bosch) . czy możliwe że to znowu on ?
To masz jeszcze wątpliwości że to on :?: :shock: ...ja nie mam żadnych , objawy są ewidentne ...nikt trzeżwo myślacy ,nie regeneruje tego badziwia ,bo wczesniej czy puzniej okazuje się że kasa wywalona w błoto i problem powraca ,także uderzaj do tego ,który to regenerował ...jakąś gwarancję chyba dał :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl