Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 TDi 1z] słabe osiągi i zwiększone spalanie

ODPOWIEDZ
garapozales
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9 TDi 1z] słabe osiągi i zwiększone spalanie

Post autor: garapozales » 10 sie 2008, 23:55

Audi nie przekracza 160km (niby wystarcza, ale coś jest nie tak), do 100 rozpędza się w 22 sekundy, pod górkę potrafi nagle starciś moc. Wg Vaga wychodzi, że z przepływką coś nie tak. Zakupiłem "jakąś noname" ale okazało się, że po wpięciu jest trochę gorzej więc wróciłem do Bosha. Mój mechanik rozkłada ręce ... więc szukam kogoś kto byłby w stanie zrobić Vaga (specjalistę) i pomógł mi w rozwiązaniu problemu. Najlepiej kogoś z Dolnego Śląska, ale jestem w stanie pojechać też "na koniec świata".
Pozdrawiam
i z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 11 sie 2008, 08:39

Jesli masz mozliwosc zloguj co sie da i wrzuc na forum wtedy moze coś sie doszuka, bo moze byc to nawet lekkie zaniemoganie przepływki, dawki badz doładowania auto odrazu bedzie słabsze i autmatycznie wiej spali. Wrazie czego mozesz pojechać do mnie co prawda osobiście reczej z tą zabawka któa posiadam to do boscha chyba nie podejde ale po 25 sierpnia mozesz podjechać do mnie do pracy tam mamy wszystko co potrzeba i napewno znajdzie sie przyczyne, wrazie czego wal na PW.

Paweł22
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Paweł22 » 15 sie 2008, 18:53

Witam.
Miałem taki sam problem jak Ty w swojej B4 1Z w tamtym tygodniu. Samochód wcale nie ciągnął i tak jak piszesz max. pręd. 160km/h. Zawiozłem samochód do mechanika i kosztowało mnie to 170zł powiedział mi tylko tyle ze to były jakies sterowniki od pompy. Nie powiedział mi co to dokładnie jest.
poszukaj jakiegoś mechanika co zajmuje się tylko silnikami diesla i napewno Ci to naprwai.
pozdr.

[ Dodano: 2008-08-15, 18:58 ]
A i jeszcze jedno napewno nie jest to wina przepływomierza, ani turba to jest wina jakiegoś głupego sterownika.

Adamm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Adamm » 15 sie 2008, 20:12

Paweł22, to ja Ci powiem - sterownik pompy to nastawnik, prawdopodobnie miales za mala dawke paliwa

przemik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: przemik » 16 sie 2008, 10:19

@garapozales

Bez wykonania pelnej diagnostyki[logi] wymienisz pol auta i dalej bedziesz mial problem.... albo mechanicy bedą Ci wciskac takie bzdety jak koledze powyzej.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl