[80 B4 1.9 TDI]Słabo wchodzi na wyższe obroty
[80 B4 1.9 TDI]Słabo wchodzi na wyższe obroty
Witam,Panowie nie wiecie co może być przyczyną że moja Audi 80 Avant nie chce zabardzo wchodzić na wyższe obroty niż 3000,to tego zakresu dochodzi szybko,a pózniej żeby osiągnąć powiedzmy 4000 obrotów to trzeba długo czekać.
Re: [80 B4 1.9 TDI]Słabo wchodzi na wyższe obroty
U mnie w TDI przyczyną był uszkodzony przepływomierz (ja mam Pierburga).rewolwer pisze:Witam,Panowie nie wiecie co może być przyczyną że moja Audi 80 Avant nie chce zabardzo wchodzić na wyższe obroty niż 3000,to tego zakresu dochodzi szybko,a pózniej żeby osiągnąć powiedzmy 4000 obrotów to trzeba długo czekać.
Na jakiś czas pomogło mycie wnętrza przepływki benzyną ekstrakcyjną (mycie tej "tuby" we wnętrzu i szczególnie tego drucika po środku a nie elektroniki :mrgreen: ) ale niestety po jakimś czasie znów problem się nasilił.
Zakupiłem więc oryginał Pierburga w ASO VW za kwotę jeśli dobrze pamiętam 340 lub 360zł.
I problem zniknął bezpowrotnie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Powodów może być kilka a najbardziej prawdopodobnym min. uszkodzony przepływomierz .Najszybsza metoda to zlogować dynamicznie grupy 003 czyli przepływomierz i 011 ciśnienie doładowania .Kilka minut jazdy i wszystko jasne <ok> Oczywiście jak masz auto na przepływce pierburga bo jak na boschu to nie ma takiej opcji Powiem wam że jak dla mnie to mógłby się kręcić tylko do 3 tys bo po modyfikacji map w sterowniku ,ciągnie jak głupi od ok 2 tys i tylko muskam gaz ,niutonometry od dołu robią swojerewolwer pisze:Panowie nie wiecie co może być przyczyną że moja Audi 80 Avant nie chce zabardzo wchodzić na wyższe obroty niż 3000,to tego zakresu dochodzi szybko,a pózniej żeby osiągnąć powiedzmy 4000 obrotów to trzeba długo czekać.