[1.9TDI 1Z]Spadek mocy
[1.9TDI 1Z]Spadek mocy
Spadek mocy w mojej audi,strasznie ja muli przy starcie jakby turbo sie nie właczało prosze pomozcie
- przemkolodz
- Forum Audi 80
Witam ja rowniez mam problem z moca tylko z ta roznica ze do 4 tys obr ciagnie swietnie ale jak tylko przekroczy 4tys obr to czuje jakby sie turbina wylaczala a co za tym idzie przyspiesza w tepie poloneza :evil:
myslalem ze to moze byc przez stary olej lub filtr paliwa ale wymienilem i nadal jest tak samo :cry:
Prosze o pomoc :lol:
pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 2007-11-29, 23:43 ]
zapomnialem dodac ze to 1.9 TDI 90 KM 1995ROK
myslalem ze to moze byc przez stary olej lub filtr paliwa ale wymienilem i nadal jest tak samo :cry:
Prosze o pomoc :lol:
pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 2007-11-29, 23:43 ]
zapomnialem dodac ze to 1.9 TDI 90 KM 1995ROK
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
sprawdź zawór N75 i weżyki od cisnienia turbo, generalnie na 95% wygląda na notlauf - tryb awaryjny poczytaj na forum było już o tym bardzo dużo.mirek236 pisze:jakby cos z turbina,do 120 to jakos idzie ale po przekroczeniu tej prędkości strasznie go zamulanie reaguje na dodawanie gazu
Kolego TDI to nie benzyna że bedzie ciągnąć do 6tyś, to normalne że powyżej 4 tyś już nie ciągne, pozatym kolego gdzie widziłeś zeby tak pałować diesla?przemkolodz pisze:Witam ja rowniez mam problem z moca tylko z ta roznica ze do 4 tys obr ciagnie swietnie ale jak tylko przekroczy 4tys obr to czuje jakby sie turbina wylaczala a co za tym idzie przyspiesza w tepie poloneza
- przemkolodz
- Forum Audi 80
nie sprawdzalem czy kopci ale zwroce uwage na to
O ktory przewod chodzi
A co do obrotow to kiedys ciagnal troche lepiej ale moze to kostka sterowania turbina siada albo uszczelka musze to jeszcze wszystko sprawdzic i wielkie dzieki za rady Wychodze z takiego zalozenia ze lepiej jest sie zapytac kogos kto sie na tym zna niz samemu cos rozwalic
pozdro dla klubowiczow
PZREMKOLODZ
O ktory przewod chodzi
A co do obrotow to kiedys ciagnal troche lepiej ale moze to kostka sterowania turbina siada albo uszczelka musze to jeszcze wszystko sprawdzic i wielkie dzieki za rady Wychodze z takiego zalozenia ze lepiej jest sie zapytac kogos kto sie na tym zna niz samemu cos rozwalic
pozdro dla klubowiczow
PZREMKOLODZ