[B4 1.9 TDI 1Z] średnica wydechu - jaka byc powinna ?
[B4 1.9 TDI 1Z] średnica wydechu - jaka byc powinna ?
Witam. Jako nowy posiadacz TDi mam problem. czeka mnie wymiana wydechu ale kurcze nie wiek jakiej jest średnicy dokładnie abym mógł podać i zamówić interesująca mnie część układu wydechowego. Rocznik 95 TDi 1Z Pierburg.
Będe wdzięczny za informacje i oczywiście z góry dziekuje.
Używałem opcji szukaj ale.... nic nie wyczytałem
Będe wdzięczny za informacje i oczywiście z góry dziekuje.
Używałem opcji szukaj ale.... nic nie wyczytałem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Aleś sobie problem wymyśliłicemerc pisze:Jako nowy posiadacz TDi mam problem. czeka mnie wymiana wydechu ale kurcze nie wiek jakiej jest średnicy dokładnie abym mógł podać i zamówić interesująca mnie część układu wydechowego
wystarczy że podasz to plus to <audi 80 b4 > <ok> Nie słyszałem żeby w sklepie przy zamawianiu tłumików ktoś pytał o średnicę wydechu :shock: masz tu wszystko <ok>icemerc pisze:Rocznik 95 TDi 1Z
-
- Forum Audi 80
Nie musisz nic kombinować ,kupujesz tłumik przelotowy koszt 55zł , taki jak na załączonym zdjęciu wywalasz kata i pasuje p&p .Sam wymieniałem już w moich dwóch audikach <ok>icemerc pisze:chodzi mi o usunięcie katalizatora i nie wiem jaka tam średnica rury jest abym mógł dobrać coś w zamian
A kolega myśli że drożny po 15 latach zapychania sadzą ?diablo228 pisze:a poco chcesz wywalać katalizator?? skąd wiesz ze masz go zapchany?
-
- Forum Audi 80
Nie mierzyłem bo kupowałem już drugi raz więc na pewniaka .Musisz wpełznąć pod auto z suwmiarką .A jak chcesz to ci zmierzę bo całe katy leżą w szopieicemerc pisze:a pamietasz jakiej średnicy kupowałes ten tłumik przelotowy? fi 50 czy 55 ?
Dokłądnie po 15 latach wątpie aby był katalizator drożny....
lata do drożności katalizatora mają się tak samo jak zużycie opon, jeden robi rocznie 6tys. km drugi 60tys. km, jeden jeździ jak oferma drugi jeździ ostro itp. więc jeśli chodzi o katalizator to głównie styl jazdy ma wpływ na jego drożnośćicemerc pisze:a pamietasz jakiej średnicy kupowałes ten tłumik przelotowy? fi 50 czy 55 ?
Dokłądnie po 15 latach wątpie aby był katalizator drożny....
także tak samo jak nowe opony można zetrzeć w kilkadziesiąt/kilkaset km to i katalizator można zatkać w kilka tys. km
u mnie po 15 latach kat miał ok 70-80% całkowicie drożnych kanałów