[ALL] Swap silnika z 1.8S na 1.9TDI 1Z.
[ALL] Swap silnika z 1.8S na 1.9TDI 1Z.
Jak w temacie czy idze zrobic taka zamiane i co trzeba byłoby wymienic ??
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 09:22 przez siwak, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko się da ...lecz koszty są dosyć duże :roll: wymienić trzeba silnik-wiadomo (skrzynia biegów najlepiej) całą wiązke elektryczną ,filtr powietrza do tego przepływkę,zamontować IC,paliwa zmienić,komputer silnika,układ wydechowy,przewody dolotowe powietrza-itp: więc nie wiem czy warto,noo chyba że masz słabość do swej niuni to rezaj na TDI
Ostatnio zmieniony 07 cze 2009, 21:57 przez endriu210, łącznie zmieniany 1 raz.
dodaj mocowanie które nie pasuje :mrgreen:endriu210 pisze:Wszystko się da ...lecz koszty są dosyć duże :roll: wymienić trzeba silnik-wiadomo (skrzynia biegów najlepiej) całą wiązke elektryczną ,filtr powietrza do ego przepływkę,zamontować IC,paliwa zmienić,komputer sinika,układ wydechowy,przewody dolotowe powietrza-itp: więc nie wiem czy warto,noo chyba że masz słabość do swej niuni to rezaj na TDI
no tak masz racje i nie tylko bo jest jeszcze kilka niespodzianek co wyjdą w praniu takrze trza sie dobrze zastanowić :roll:Vision pisze:dodaj mocowanie które nie pasuje :mrgreen:endriu210 pisze:Wszystko się da ...lecz koszty są dosyć duże :roll: wymienić trzeba silnik-wiadomo (skrzynia biegów najlepiej) całą wiązke elektryczną ,filtr powietrza do ego przepływkę,zamontować IC,paliwa zmienić,komputer sinika,układ wydechowy,przewody dolotowe powietrza-itp: więc nie wiem czy warto,noo chyba że masz słabość do swej niuni to rezaj na TDI