witam....
czy jest mozliwosc zamontowania turbosprezarki z audi A4 z wersji 90koniz koletorem wydechowym.....
[ B4 AAZ ] swap turbosprezarki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Pewnie jest ale bez rzeżby się nie obejdzie .Pierwszy problem to w tdi sterowanie zaworem upustowym jest realizowane za pomocą n75 którym steruje komp.Można podlączyć na krótko czyli węzyk ciśnienia z turbiny bezposrednio do gruchy ale wtedy ciśnienie będzie ograniczone do ok.0,6 bara.Mozna też założyć zawór redukcyjny i ustawić ciśnienie jakie chcemyTomciokatowice pisze:czy jest mozliwosc zamontowania turbosprezarki z audi A4 z wersji 90koniz koletorem wydechowym..
wiem.... ale turbina orginalna puszcza mi olej i mam go w rurach chyba uszczelniacz padł....
wpadł mi pomysł o swapie turbiny z audi A4.ale jak zobaczyłem ceny turbosprezarki to jzu mi sie ode chciało....
chyba oddam moja orginalna turbosprezarke to regeneracji i wtedy sie pobawie z podkreceniem turbo......
wpadł mi pomysł o swapie turbiny z audi A4.ale jak zobaczyłem ceny turbosprezarki to jzu mi sie ode chciało....
chyba oddam moja orginalna turbosprezarke to regeneracji i wtedy sie pobawie z podkreceniem turbo......