[B4 1.9 TDI 1Z]Świecący się Check i głośna praca silnika
[B4 1.9 TDI 1Z]Świecący się Check i głośna praca silnika
Witam.Jechałem sobie do pracy aż nagle przy 90C zaświeciła się kontrolka Check , silnik zaczął głośniej pracować jakby gaz się zaciął.Stanąłem na poboczu i zgasiłem samochód.Potem próbowałem go ponownie uruchomić.Lecz nie chciał zapalić . Dopiero po paru minutach odpalił a później znowu to samo. Co może być przyczyną.Samochód to audi 80 b4 1992 1z na osprzęcie Boscha. Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2016, 23:31 przez winap3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sprawdź bezpiecznik z nakładką Motor czy nie przepalił się , jeśli chodzi o tą głośną pracę silnika.
Przydałoby się podpiąć pod vaga i odczytać błędy oraz sprawdzić przy okazji dawkę i kąt wtrysku.
Sprawdź też czy nie zapowietrza CI się układ paliwowy, po uruchomieniu silnika w przewodzie zasilającym do pompy są pęcherze powietrza w paliwie :?:
Przydałoby się podpiąć pod vaga i odczytać błędy oraz sprawdzić przy okazji dawkę i kąt wtrysku.
Sprawdź też czy nie zapowietrza CI się układ paliwowy, po uruchomieniu silnika w przewodzie zasilającym do pompy są pęcherze powietrza w paliwie :?:
Bezpieczniki są ok. Zrobiłem diagnostykę i wywaliło mi kilka błędów ale dało się je usunąć. Po rozgrzaniu auto zgasło . Później dało się go odpalić i dalej jakby gaz zacięty a na obrotomierzu 0 .
[ Dodano: 2016-08-10, 12:19 ]
Wtrysk ma rezystancję 109.8 OM
[ Dodano: 2016-08-10, 13:03 ]
Powietrza w przewodach paliwowych też nie ma...
[ Dodano: 2016-08-10, 12:19 ]
Wtrysk ma rezystancję 109.8 OM
[ Dodano: 2016-08-10, 13:03 ]
Powietrza w przewodach paliwowych też nie ma...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Przy powracającym błedzie g28 nie odpalisz,reszta błędów bez związku z tym co się dzieje ...skoro skasowałeś błedy i sytuacja z migającym "checkiem " sie powtórzyła ,to błąd na pewno ponownie się pojawił ...odczytaj i będziesz wiedział co jest przyczynąwinap3 pisze:Jechałem sobie do pracy aż nagle przy 90C zaświeciła się kontrolka Check , silnik zaczął głośniej pracować jakby gaz się zaciął.Stanąłem na poboczu i zgasiłem samochód.Potem próbowałem go ponownie uruchomić.Lecz nie chciał zapalić . Dopiero po paru minutach odpalił a później znowu to samo