[B4 1.9 TDi 1Z] Świece żarowe
[b4 1Z] Swiece zarowe
Witam sprawdziłem dzisiaj swiece i 3 szt spalone a 1 jakas podejrzana. Chcem kupic nówki ale jakiej firmy mi polecicie?? Obstawiam na BERU lub NGK. Jak mozecie dajcie linka z aukcja.
http://allegro.pl/swiece-zarowe-vw-skod ... 27252.html <ok> Ja mam takie, ja na razie nie wyglądają tragicznie po roku czasu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak były dokręcone z wyczuciem przy poprzedniej wymianie ,bo o tym że ktoś dokręcał kluczem dynamometrycznym można raczej zapomnieć ,to powinny pójść bez problemu.Gorzej jak ktoś doj...ał na siłę ,wtedy może się urwać przy odkręcaniu i :cry: .Ja odkręcałem na zimnym silniku i na szczęście były dokręcone z wyczuciem bo poszły bez problemów .Na szczęście TDI to nie TD i odpali bez grzania swiec nawet zimąlukwoj21 pisze:Sa jakies problemy z wykreceniem starych swiec??
[ Dodano: 2010-09-20, 21:10 ]
Na nie ori też bywa napisaneNorbertGSX pisze:Na ori świecach takich firm jak beru febi ngk czy bosch bedzie napisane,
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
przewody ze swiec od samego dolu sciagaj bo dwa mi sie skruszyly i jak zakaladalem nowe to naszczescie udalo sie je zalozyc spowrotem na swiece i jest git, ja rowniez bralem swiece z alegro od tego co tu juz kolega BorysTDI napisal, taniej nie ma co szukac, chyba ze chcesz jakies z "ChRL",
swiece w TDI grzeja sie az komora nie osiagnie 60 celcjuszy, ten obrazek mam od kogos z forum ale juz nie pamietam od kogo
swiece w TDI grzeja sie az komora nie osiagnie 60 celcjuszy, ten obrazek mam od kogos z forum ale juz nie pamietam od kogo
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Kontakt:
i ja dzisiaj zmieniałem u siebie 2 były spalone chyba zima idzie jak komp załancza świece co? pany zmieniał ktoś te przewody na świece?bo niechcący jeden kapturek mi pękł :evil: pewnie za mocno szarpnąłem mam drugie zapasowe(munior wiesz skąd i nie wiem czy się bawić w wymianę ,patrzyłem to idzie kabel aż do sterownika ale aż tyle to nie chce mi się rozkręcać :roll: no i co robił to ktoś?
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2010, 19:37 przez gibaj, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Ten opis dotyczy na 100% grzania świec silnika td z komorą wstępną a nie tdiSzara80tkaTdi pisze:swiece w TDI grzeja sie az komora nie osiagnie 60 celcjuszy, ten obrazek mam od kogos z forum ale juz nie pamietam od kogo
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 21:35 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
NorbertGSX pisze:Na ori świecach takich firm jak beru febi ngk czy bosch bedzie napisane, A jak jesteś z żar to jest sklep motoryzacyjny na zielonogórskiej w strone zielonej góry koło stacji orlen i tam sklep prowadzi Korkuś
u korkusia mają ori BERU. Sprawują się bez zarzutu
na każdej świecy napisane BERU i numery takie same jak miałem na poprzednich.
płaciłem z tego co pamiętam ok 18 zł/ szt.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
MUNIOR pisze:Ten opis dotyczy na 100% grzania świec silnika td z komorą wstępną a nie tdiSzara80tkaTdi pisze:swiece w TDI grzeja sie az komora nie osiagnie 60 celcjuszy, ten obrazek mam od kogos z forum ale juz nie pamietam od kogo
ja 100% niedaje ze to TDI, ale mysle ze tak, skoro gdy wychodzil ten silnik to wprowadzano wiele nowosci, dlaczego by mieli takie cuda wprowadzac dla turbo diesla sterowanego linka?