[1.9 TDI] szarpanie silnika
[1.9 TDI] szarpanie silnika
witam mam taki problem strasznie szarpie podczas jady i na wolnych obrotach. Odpiąłem wtyczkę na skrzy biegów i auto chodzi jak złoto. Czego to jest przyczyna i co jest do wymiany bądź naprawy
Ostatnio zmieniony 24 gru 2009, 13:34 przez paczekORT, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: szarpanie 1z audi 80 1.9 tdi
objawy uszkodzonego ewentualnie zabrudzonego nastawnika jak masz zetorka na pierburgu nastawniku indukcyjnym to proponował bym go rozebrać i wyczyścić no chyba ze nadawał się będzie tylko do wymiany to czeka cię wymiana tu jest instrukcja czyszczenia http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741paczekORT pisze:witam mam taki problem strasznie szarpie podczas jady i na wolnych obrotach. Odpiąłem wtyczkę na skrzy biegów i auto chodzi jak złoto. Czego to jest przyczyna i co jest do wymiany bądź naprawy
a jeśli masz zetorka na boschu nastawnik potencjometryczny to trzeba będzie albo poszukać drugiego ewentualnie spróbować go wyczyścić, przedmuchać.
proponował bym auto zdiagnozować np vag-iem sprawdzić ewentualne błędy i parametry.
paczekORT popraw nazwę tematu, zastosuj tagi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nastawnik w pompie do czyszczenia(wymiany) na 100%.Robota dość skomplikowana i wymagająca posiadania vaga .Bez vaga w zasadzie nie da się po odkręceniu nastawnika ustawić go dokładnie co wiąże się z brakiem mozliwości dokładnego ustawienia dawki paliwapaczekORT pisze:witam mam taki problem strasznie szarpie podczas jady i na wolnych obrotach. Odpiąłem wtyczkę na skrzy biegów i auto chodzi jak złoto. Czego to jest przyczyna i co jest do wymiany bądź naprawy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Kolega Adamm .W tym temacie masz namiary https://audi80.pl/19tdi-1z-czyszczen ... nastawnika mnie również to czeka tylko będę to robił sam ,przygotowania poczyniłem teraz tylko trochę czasu potrzeba ...pewnie zejdzie mi do wiosny ale u mnie dopiero delikatnie czuć wiec nie ma pośpiechupaczekORT pisze:Kto z forum umie wyczyścić nastawnik porządnie ??;
-
- Forum Audi 80