Witam wszystkich.
Po podpięciu pod vaga wyszła mi niska temperatura paliwa nie wiem czy może padnął termistor w pompie czy może coś źle podpięte auto po zmianie nastawnika na indukcyjny jak to się będzie miało np. do kąta wtrysku lub dawki jak sprawdzić co jest źle , autko jedzie dobrze.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/42b ... 584a2.html
[B4 1.9 1Z 90KM] Temperatura paliwa
-
- Forum Audi 80
- lord17_1991
- Forum Audi 80
Czujnik temp. paliwa jest pod pokrywą nastawnika przykręcona na dwa torxy i jeżeli wtyczka od nastawnika łączy dobrze i nie jest przetarta/przerwana to stawiam na czujnik http://allegro.pl/czujnik-temperatury-p ... 82482.html
Jeśli auto jezdzi jak powinno to podmień czujnik od kogoś, jeśli pomoże zainwestuj wtedy jak w linku ok 50 zł w nowy czujnik <ok>
Kąt wydaje mi się, że nie powinien ulec zmianie <ok> Dla pewności wchodzisz w BS 000 i 2 pozycja ma oscylować najlepiej w granicy 52, a co do dawki wchodzisz w MB i grupa 001 ma wynosić 3-9 mg/str przy czym fabryka to 4.4 bodajżeFryźlewicz pisze:auto po zmianie nastawnika na indukcyjny jak to się będzie miało np. do kąta wtrysku lub dawki
Jeśli auto jezdzi jak powinno to podmień czujnik od kogoś, jeśli pomoże zainwestuj wtedy jak w linku ok 50 zł w nowy czujnik <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie kombinuj jak koń pod górkę :roll: Jak czujnik ma zwarcie ,czy pokazuje nie to co powinien, to komp również nie steruje pracą silnika jak powinien ...proste <ok> ,czujniki temperatury z info dla kompa ,czy to cieczy czy paliwa ,są bardzo ważne ,jak są uszkodzone to się wymienia ,a nie kombinuje 8-)Fryźlewicz pisze:Chodziło mi raczej o to czy jak czujnik temperatury zaniża temperaturę to jak komp reguluje wtedy dawkę i kąt samochód nawet jak zimny to ciągnie dobrze.Czujnik jak mierzę miernikiem we wtyczce to pokazuje zwarcie dlatego myślałem czy coś nie jest źle podłączone.