Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

tłukący sie zawór popychacza

ODPOWIEDZ
krzychux
Forum Audi 80
Forum Audi 80

tłukący sie zawór popychacza

Post autor: krzychux » 07 cze 2010, 13:24

od jakiegoś czasu stukał mi zawór dziś przy predkości 100km/h zaczełą dosyć intensywnie stukać nawet tłuc Dzwiek dochodzi z okolicy klawiatury auto co prawda nie straciło na mocy nie kopci kontrolka oleju nie swieci ,na niskich obrotach szarpie.przypuszczam że to zawór jak sie mule to prosze o podpowieć i jeszcze jedno czy z taka usterka można sie dotoczyć do mechaniora czy sobie lepiej odpuścić.stało sie to na trasie przejechałem do zjazdu z ta usterka 10km na początku na wolnych obrotach nic nie było słychać teraz to i na wolnych bije słychaś było nawet syczenie jak by gdzieś ciśnienie uciekało.

[ Dodano: 2010-06-08, 06:44 ]
autko trafiło na warsztat i to jednak nie zawory co dokładnie to okaże się po zdjęciu głowicy. Na początku zostały sprawdzone także wtryski i są oki mechanik przypuszcza że poluzował się swożeń od tłokalub panewka sie obuciła ale raczej swożeń gdyż troche kilosów zrobiłem zanim na warsztat dojechałem i jak by by panewka się obruciła to bym zatar silnik,a silnik cuka na wszystkie garki .

[ Dodano: 2010-06-08, 06:47 ]
autko trafiło na warsztat i to jednak nie zawory co dokładnie to okaże się po zdjęciu głowicy. Na początku zostały sprawdzone także wtryski i są oki mechanik przypuszcza że poluzował się swożeń od tłoka lub panewka sie obuciła ale raczej swożeń gdyż troche kilosów zrobiłem zanim na warsztat dojechałem i jak by panewka się obruciła to bym zatar silnik,a z tym syczeniem to przesadziłem chyba z przewrażliwienia usterką

[ Dodano: 2010-06-10, 13:15 ]
po rozebraniu silnika okazało sie że na jednym korbowodzie nie byłu już wcale panewek ,a sam korbowód już w dwóch miejscach zaczął pekać.wniosek z tego taki że jak coć stuka w silniku to tak na słuch to cięko wytypowć co tam w motorku stuka , ajazdy z takimi usterkami odradzam ja zaryzykowalem to teraz strace troche kasy gdyż wał na szrot sie nadajeplus korbowód
:cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl