Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B5 AHU] Traci moc i szarpnięcie na 2 biegu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
combo21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B5 AHU] Traci moc i szarpnięcie na 2 biegu

Post autor: combo21 » 22 sty 2012, 22:15

Witam
Posiadam Audi A4 B5 1997 rok 1,9TDI AHU i od kilku dni mam z nią problem.
W trakcie jazdy po mieście po zatrzymaniu np na skrzyżowaniu itp zmieniam bieg i auto nagle tak jak by traciło moc. Najczęściej to jest na 2 biegu, czasami zdarzy się na 1 a dzisiaj po raz pierwszy na 3. Wrzucam 2, dodaję gazu, auto się rozpędza np do 30 km/h i nagle szarpnięcie i pomimo wciśnięcia pedału gazu auto nie przyspiesza tylko jedzie z tą samą prędkością lub powoli zwalnia a obroty trochę ponad 1000. Jak puszczę gaz i wcisnę jeszcze raz to jest ok, rozpędza się, przyspiesza itd. Jak mi tak szarpnie i będę dalej trzymał na gazie to po kilkunastu sekundach zacznie przyspieszać i wkręcać się na obroty. Nie ma znaczenia czy silnik zimny czy ciepły, zdarza się to nieregularnie, po kilku lub kilkunastu kilometrach. Wymieniłem wczoraj filtr paliwa, filtr powietrza jest ok. Poza tymi szarpnięciami auto wkręca się prawidłowo na obroty, przyspiesza itd.

Szukałem po forum ale nie znalazłem takiego samego przypadku. Poradźcie gdzie szukać? Przepływomierz? EGR? N75?

W poniedziałek podjadę na VAG to może będę miał jakieś kody błędów.

Pozdrawiam Kamil

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 22 sty 2012, 22:40

combo21 pisze:W poniedziałek podjadę na VAG to może będę miał jakieś kody błędów.
Jak podepniesz to nie trzeba będzie zgadywać ;-) i na pewno nie jest to wina EGR czy N75

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl