[B4 1Z]Układ chłodzenia
[B4 1Z]Układ chłodzenia
Ostatnio trapi mnie mały problem,nawet jadąc późnym wieczorem,zdarza się przy pałowaniu że temp podchodzi mi pod 100stopni,i zanim wymienię chłodnicę to czy można czymś przepłukać układ chłodzenia?(pompa wody ma trochę więcej jak pół roku)
-
- Forum Audi 80
a co maja wentylatory do osiągania temp 100 stopni...
jeżeli się tak grzeje to powodów może być wiele.
jednym z nich oczywiście jest niedrożna chłodnica.
jeżeli choć raz zalany był jakiś preparat do uszczelniania chłodnicy to bym się nie zdziwił jeśli byłaby zapchana...
by jakkolwiek pomóc tej chłodnicy musiałbys ja wyjąc z auta (nic trudnego) i przepłukać wodą pod ciśnieniem
jakaś benzyna ekstrakcyjna do tego i tak płukać.
Zdziwisz się ile syfu wyleci
jeżeli się tak grzeje to powodów może być wiele.
jednym z nich oczywiście jest niedrożna chłodnica.
jeżeli choć raz zalany był jakiś preparat do uszczelniania chłodnicy to bym się nie zdziwił jeśli byłaby zapchana...
by jakkolwiek pomóc tej chłodnicy musiałbys ja wyjąc z auta (nic trudnego) i przepłukać wodą pod ciśnieniem
jakaś benzyna ekstrakcyjna do tego i tak płukać.
Zdziwisz się ile syfu wyleci
wentylatory się włączają,w korku w słoneczny dzień jak jadę bez klimy też zdarza mu się podnieść ponad 90,podczas jazdy normalnej kreska przed 90,ale po autostradzie przy 160,gdyby go przytrzymać parę minut skacze pod 100,pomaga mu wtedy włączenie ciepłego nawiewu na szybę,dawka paliwa jest przesadzona bo ma w okolicach 14,przy czym początek wtrysku 44,no i auto jest na sterowniku kostrza <ok>