[B4 1Z] Uszkodzenie rozrządu. SWAP czy złom?
[B4 1Z] Uszkodzenie rozrządu. SWAP czy złom?
Witam wszystkich,
kilka dni temu wyskoczyło mi koło pasowe (ktoś przede mną zapominał o kleju na śrubie) - pogięte co najmniej 2 zawory. Koszt naprawy jest zbyt duży więc w grę wchodzi jedynie SWAP lub oddanie komuś kto sobie ja naprawi i będzie hulał jeszcze b długo. Pytanie do Was: co robić? szczegóły w opisie na mojej stronie.
Pozdrawiam
kilka dni temu wyskoczyło mi koło pasowe (ktoś przede mną zapominał o kleju na śrubie) - pogięte co najmniej 2 zawory. Koszt naprawy jest zbyt duży więc w grę wchodzi jedynie SWAP lub oddanie komuś kto sobie ja naprawi i będzie hulał jeszcze b długo. Pytanie do Was: co robić? szczegóły w opisie na mojej stronie.
Pozdrawiam
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
Re: [B4 1Z] Uszkodzenie rozrządu. SWAP czy złom?
niekombinuj zdejmuj głowice i zobaczysz tłok pekniety czy nie. bywa tak ze zawory sie pokrzywio lub kasator zgniecie..... tak wiec rozbierz i obejzyj dokładnie tłok rzadko peka.... bo szkoda auta na czesci sprzedawac...drivtens pisze:Witam wszystkich,
Pozdrawiam
duzo w niego pracy włozyłes to czy teraz sprzedaz to bedziesz se pluł w brode.... kupisz nastepne auto bedzie musiał trzy razy wiecej kasy władowac.... przy tym teraz wiesz co masz zrobione.... audi 80 sa na podwojnym ocynku. to niema co robic przy blacharkce... tam jest porposta mechanika... wiem to osobiscie bo sam mam dwie 80 b4 w tdi i smigaja mi,mam usmiech na twarzy od ucha do ucha...
Re: [B4 1Z] Uszkodzenie rozrządu. SWAP czy złom?
Kolego jak zdejmiesz głowice to pogadamy. Na chwilę obecną ciężko coś doradzić. To wszystko zależy od skali zniszczeń.drivtens pisze:Witam wszystkich,
Pozdrawiam
Tomcionerwus, z ta blacharką to się zgodzę ale przy mojej ktoś już grzebał tzn do zrobienia mam próg, tylna klapę i nadkola bo rdzewieją. Dlatego rozważam sprzedaż... Bo pomimo tego ze ją naprawię to i tak muszę włożyć jeszcze kupę kasy a to już nigdy nie będzie seryjna niemalowana blacha i będzie rdzewieć.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
drivtens pisze:Tomcionerwus, z ta blacharką to się zgodzę ale przy mojej ktoś już grzebał tzn do zrobienia mam próg, tylna klapę i nadkola bo rdzewieją. Dlatego rozważam sprzedaż... Bo pomimo tego ze ją naprawię to i tak muszę włożyć jeszcze kupę kasy a to już nigdy nie będzie seryjna niemalowana blacha i będzie rdzewieć.
Aha. ale przeciez mozesz wyczyscic do golego metalu i prysnac ocynkiem. bo sa takie materiały.. zrobic se autko na gladz...