Samo zrzucenie skrzyni to nie problem, problemem to właśnie odpowiednie warunki. Bez kanału czy też podnośnika nie ma się co za to zabierać, bo jest to nie wykonalne.
Ale jak już się uda to warto zobaczyć czy na wale simering nie wyślizgał rowka, bo jak wyślizgał to nowy simering dużo nie pomoże
[B4 1Z] Wyciek oleju którego nie umiem zlokalizować
Podepnę się pod temat.
Jakiś czas temu przyuważyłem dziwny wyciek od strony pompy wtryskowej, tzn u dołu silnika jakby nad miską olejową :
Nie mam pojęcia skąd może wyciekać, patrząc - z góry nic nie cieknie raczej.
Uszczelkę pod deklem wymieniałem, choć też zauważyłem, że trochę sie blok poci od strony turbo, kolektora..
Jakiś czas temu przyuważyłem dziwny wyciek od strony pompy wtryskowej, tzn u dołu silnika jakby nad miską olejową :
Nie mam pojęcia skąd może wyciekać, patrząc - z góry nic nie cieknie raczej.
Uszczelkę pod deklem wymieniałem, choć też zauważyłem, że trochę sie blok poci od strony turbo, kolektora..
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jelly pisze:Wczoraj wykręciłem filtr oleju, zdjąłem chłodnicę oleju, wymieniłem uszczelkę, wszystko skręciłem i po przejechaniu 10km z prędkością ok. 140km/h znów mam zalane olejem okolice skrzyni biegów, co widać na zdjęciu.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3da ... 4f358.html
Skąd może się tam brać ten olej???
Kolego Jelly. Mam ten sam problem i tak samo uwaloną okolicę skrzyni.
Co było przyczyną u Ciebie ? Bardzi prosze o pomoc bo znalazłem już jeden wyciek u mnie z czujnika ciśnienia oleju ale niestety dalej silnik zalany olejem