[1.6TD SB] Wymiana pompy wtryskowej.
[1.6TD SB] Wymiana pompy wtryskowej.
Witam postanowiłem sam wymienić sobie pompe wtryskową w audi 1,6td sb wszystko poszło ok i w miarę szybko problem powstał gdy okazało się że trzeba ustawić rozrząd ;(
na wałku rozrządu mam znaki, pompa też ma blokowane śrubą połozenie ale jak ustawić wał nie mam na nim żadnych znaków bardzo prosze o pomoc ewentualnie jakieś foto
na wałku rozrządu mam znaki, pompa też ma blokowane śrubą połozenie ale jak ustawić wał nie mam na nim żadnych znaków bardzo prosze o pomoc ewentualnie jakieś foto
Ostatnio zmieniony 09 maja 2009, 13:50 przez gaav1000, łącznie zmieniany 2 razy.
i to przez to tak zawory slychac? wczesniej tego nie bylo
[ Dodano: 2009-05-09, 18:24 ]
mogłbyś opisać dokładniej jak ustawic kat wtrysku bez zegarka;)
czy przez zle ustawiony kąt wtrysku strasznie zawory slychać przy dodaniu gazu?
na biegu jałowym silnik pracuje ładnie
[ Dodano: 2009-05-09, 18:24 ]
mrozoo pisze: Nastepnie juz tylko kat wtrysku poprzez ruch pompa do silnika ustawiasz, ewentualnie na zegar jak masz <ok>
mogłbyś opisać dokładniej jak ustawic kat wtrysku bez zegarka;)
czy przez zle ustawiony kąt wtrysku strasznie zawory slychać przy dodaniu gazu?
na biegu jałowym silnik pracuje ładnie
- penki00 (usunięty)
- Forum Audi 80
oblukaj ustawienie rozrzadu, 0 przeciete na wale albo dochodzace do przeciecia i na walku rozrzadu z tylu ma wejsc linial 3mm albo4mm i wtedy wykluczasz rozrzad i bawisz sie pompagaav1000 pisze:na biegu jalowym jest dobrze tylko jak mu gazu wiecej dam to zawory tak napier. i chmura dymu z tlumika, to przez zle ustawiony kat wtrysku czy jest jeszcze jakas mozliwosc?