Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 TDi] Znowu nie odpala.

ODPOWIEDZ
tomo1233
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 TDi] Znowu nie odpala.

Post autor: tomo1233 » 30 paź 2012, 17:50

Witam forumowiczów. Od wczoraj znowu mam dziwny problem z moją audi. Ostatnio jechałem do pracy i zaczął mi sam gasnąć przy wysprzęglaniu. Odpaliłem niby wszystko ok. Ale potem na chwilę się zatrzymałem i już nie mogłem odpalić. Wymieniłem filtr paliwa. Dałem nowe opaski paliwo sie nie cofa wszystko jest ok. Po poluzowaniu przewodów na wtryskach zorientowałem się że nie podaje paliwa na wtryski. Panowie pomóżcie bo już nie mam nerwów. Rok jeździłem bez żadnych przygód a teraz zaczyna płatać takie dziwne figle. Dodam jeszcze że próbowałem puszczać napięcie z aku na n109 również nic nie dało. Autko na pierburgu. Ze 3 miesiące temu miałem ten sam problem ale wtedy naprawił się sam.

Awatar użytkownika
bozmek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bozmek » 30 paź 2012, 19:14

kolego coś będzie z pompa lub nastawnikiem jak nie podaje paliwa n awtryski

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 30 paź 2012, 20:12

tomo1233 pisze:zorientowałem się że nie podaje paliwa na wtryski. Panowie pomóżcie bo już nie mam nerwów. Rok jeździłem bez żadnych przygód a teraz zaczyna płatać takie dziwne figle. Dodam jeszcze że próbowałem puszczać napięcie z aku na n109 również nic nie dało. Autko na pierburgu. Ze 3 miesiące temu miałem ten sam problem ale wtedy naprawił się sam.
Samo to się nic nie naprawia ,w cuda nie wierz ;-) A skoro masz auto z pełną diagnostyką , w takim przypadku zaczyna się od podpięcia kompa i sprawdzenia błedów ...a jak nie będzie żadnych błędów ,to problem jest prawdopodobnie typowo mechaniczny ,czyli albo powietrzem w paliwie ,co jest wielce prawdopodobne ,albo coś z pompą wtryskową ...bo na problem z immo to raczej nie wygląda

Awatar użytkownika
vmax300
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: vmax300 » 30 paź 2012, 20:36

zobacz zawór na pompie czy się nie przytarł ten na klucz bodajże 24

tomo1233
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo1233 » 31 paź 2012, 11:17

Z tego co czytałem na forach to vag raczej nic konkretnego nie pokazał. Ukazał się komunikat taki jak miałem poprzednim razem jak nie chciał odpalić, czyli g81 czujnik temperatury paliwa, ale czy to by spowodowało to że pompa nie podaje paliwa na wtryski. Oddałem auto do wujka kolegi, bo obcy mechanik zaraz by mnie ostro skasował. Poinformuje co było przyczyną. Może komuś się przyda:)

[ Dodano: 2012-11-05, 11:32 ]
Panowie byłem u mechanika podałem mu wszystkie objawy takie jak opisane w 1 poście i powiedział mi coś o jakimś tranzystorze na pompie. Ale po wymianie powiedział że natychmiast musze sprzedać samochód bo taka wymiana starczy na 20-30kkm. I teraz nie wiem co robić

[ Dodano: 2012-11-15, 15:21 ]
Problem znowu rozwiązał się sam :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl