rozrusznik kręci ale auto nie zapala ;/
czujnik Halla?
[B4 2.8 AAH] brak zapłonu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Halla można sprawdzić miernikiem (tylko trzeba ręcznie pokręcić silnikiem albo na biegu popchnąć) albo diodą LED. Podłącza się pod środkowy halla oraz plus (plus może być z akumulatora albo jeden z pozostałych na hallu to też plus). I jak podczas pokręcenia napięcie będzie się zmieniać 12-0-12V to ok podobnie z diodą powinna migać przy kręceniu rozrusznikiem.
Pozostałe dwa czujniki indukcyjne to jedynie można sprawdzić oscyloskopem albo odczytać błędy.
A pompka paliwa włącza się przy kręceniu rozrusznikiem? Iskra się pojawia. Może problem z paliwem.
Pozostałe dwa czujniki indukcyjne to jedynie można sprawdzić oscyloskopem albo odczytać błędy.
A pompka paliwa włącza się przy kręceniu rozrusznikiem? Iskra się pojawia. Może problem z paliwem.
haha ok
dzięki aldi
po prostu zabrakło benzyny
na LPG odpalił bez problemu!!
ale to dziwne bo kontrolka stanu benzyny fakt faktem jest na rezerwie... ale nie jest na zero... no i nie wiem co tera... a ostatnio koleś mi coś tam grzebał w pływaku bo kontrolka nie działała ^_^
teraz działa chyba nad wyraz dobrze ^_^
dzięki aldi
po prostu zabrakło benzyny
na LPG odpalił bez problemu!!
ale to dziwne bo kontrolka stanu benzyny fakt faktem jest na rezerwie... ale nie jest na zero... no i nie wiem co tera... a ostatnio koleś mi coś tam grzebał w pływaku bo kontrolka nie działała ^_^
teraz działa chyba nad wyraz dobrze ^_^
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Wskaźnik paliwa w Audi 80 nie jest zbyt precyzyjny aby jeździć na oparach. Najlepiej trzymać paliwo powyżej czerwonego pola na wskaźniku.
Kiedyś była rozmowa na forum która zabawnie podsumowała działanie wskaźnika paliwa w naszych samochodach:
pytanie- czy wskaźnik paliwa pokazuje prawdziwy poziom paliwa na postoju czy podczas jazdy
odpowiedź- nigdy
Kiedyś była rozmowa na forum która zabawnie podsumowała działanie wskaźnika paliwa w naszych samochodach:
pytanie- czy wskaźnik paliwa pokazuje prawdziwy poziom paliwa na postoju czy podczas jazdy
odpowiedź- nigdy