[ABC+LPG] instalacja gazu - opinie o zestawie
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
[ABC+LPG] instalacja gazu - opinie o zestawie
Witajcie, jestem raczej zielony jeśli chodzi o LPG i jej części i oznaczenia, napisze Wam jaka mam instalacje i czy możecie mi powiedzieć coś o niej?
Czy jest ona jakaś lipna czy z dobrych części złożona?
Nie mam z nią problemów, tylko raczej tak z ciekawości <ok>
Parownik - Zavoli
Zawór odcinający - Valtek
Zbiornik - Irene 53L
Wielozawór - Tomasetto
Gazoszczelna obudowa wielozaworu - Irene
Wlew paliwa - Tomasetto
Przewodu elastyczne - Gumowe Semperit
Elektroniczna jednostka sterująca - STAG - 300/6 PLUS
Urządzenie wtrysku gazu lub wtryskiwacz - Valtek 3.0
Zespól filtra gazu - FL 02
Czy jest ona jakaś lipna czy z dobrych części złożona?
Nie mam z nią problemów, tylko raczej tak z ciekawości <ok>
Parownik - Zavoli
Zawór odcinający - Valtek
Zbiornik - Irene 53L
Wielozawór - Tomasetto
Gazoszczelna obudowa wielozaworu - Irene
Wlew paliwa - Tomasetto
Przewodu elastyczne - Gumowe Semperit
Elektroniczna jednostka sterująca - STAG - 300/6 PLUS
Urządzenie wtrysku gazu lub wtryskiwacz - Valtek 3.0
Zespól filtra gazu - FL 02
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 16:22 przez PiotrLublin, łącznie zmieniany 1 raz.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
hmm róznica polega na wszystkim miałem identyczna konfiguracje jak ty i po 15kkm silnik poprostu przestał nadawać sie do jazdy szarpał na jałowym chodził moze na 4 cyl. no i palił 29l/100 , kolejny aspekt to dźwiek valteki sa głosniejsze od całego silnika poprostu koszmar jak stado dzięciołów . Ogólnie chodzi o kulture pracy silnika i zużycie paliwa . Ja zamieniłem je na Reg fast sa w podobnej cenie a różnica jest kolosalna
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Kolego a wystarczy ze kupie 6 szt takich wtryskiwaczy, podjadę do gazowniki i mi je założy i skonfiguruje? Jakie to sa koszta? Bo właśnie mówisz prawdę ze sa głośne choć u mnie w aucie ich nie slychac, dopiero jak podniosę maskę.maniek887 pisze:hmm róznica polega na wszystkim miałem identyczna konfiguracje jak ty i po 15kkm silnik poprostu przestał nadawać sie do jazdy szarpał na jałowym chodził moze na 4 cyl. no i palił 29l/100 , kolejny aspekt to dźwiek valteki sa głosniejsze od całego silnika poprostu koszmar jak stado dzięciołów . Ogólnie chodzi o kulture pracy silnika i zużycie paliwa . Ja zamieniłem je na Reg fast sa w podobnej cenie a różnica jest kolosalna
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
ja zdecydowałem sie na Reg Fast bo są nie drogie i maja dośc dobre opinie , zakupiłem na allegroszu używki 2x3szt ale niestety teraz nowe sa juz tylko w listwach po 4szt. jak na razie jest super i koszt minimalny . Owszem wtryski o których piszecie hana czy omegas albo keihin są lepsze ale niestety ich koszt jest wykluczajaco wysoki jak na przebiegi jakie robi moje auto . Natomiast Magic jety maja jeden mankament a mianowicie szybko sie zasyfiają szczególnie jeżeli jeździ sie na krótkich dystansach , ja mam ustawiona temp przełączania na 25st C co na magic jetach momentalnie spowodowało by ich zabrudzenie
- PiotrLublin
- Forum Audi 80