[AAH Coupe] Opinie o silniku AAH
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Ja swoje V6 użytkuje od stycznia i póki co odpukać awarii jako takiej nie było (poza uszczelnieniem dołusilnika i wymianą zbiorniczka płynu). Reszta to moje fanaberie. Silnik używany z głową ale też nie emerycko. Także jak dbasz tak masz pomijając odchwaszczanie po poprzedniku.
Bardziej bałbym się NG czy 7A niż AAH. Wszystkie te przeszedłem i póki co ten ostatni najmniej $$$ pochłonął.
Bardziej bałbym się NG czy 7A niż AAH. Wszystkie te przeszedłem i póki co ten ostatni najmniej $$$ pochłonął.
opinia jednej osoby to bedzie za mało :-> . ale ogólnie chodzi o to, że ciezko je upilnowac i bedzie w rezultacie za ubogo....moze czasami...moze cały czas....warto sobie poczytać w sieci.Kajman202 pisze:Rychu, czemu to miałoby wykończyć silnik? Pytam z ciekawości
w aucie za tę cenę ktos dal zdjęcie chyba najtanszych "wtryskow gazu" :roll: ...a napisałem chyba bo zaraz ktos cos wynajdzie z firmy "pasikonik" za 10zł sztuka
Cześć Od zawsze podobało mi się Coupe może najbardziej czerwona B2 Sport quattro.Niestety to piękne auto to strefa marzeń a moja wtedy "czerwona" B3(teraz żony)miała problem z silnikiem.Więc podjęliśmy decyzje o tymczasowym aucie.Po półrocznym szukaniu samochodu(czyli zapobiegawczo jak napisał SAGEM)i nie innego jak audi po przeglądnięciu kilku ofert(Cupe i Avant) oraz Waszych postów nawet kolegów którzy piszą w tym temacie zacząłem szukać nie 2.0,2.3,2.6 a V6 2.8 i znalazłem w gazie na BLOSie.Auto trochę zaniedbane co zauważyłem od razu ale po zmianie silnika(info po kupnie od PUSZKA poprzednik zapędy rajdowca). Wymianie i poprawek uległo parę rzeczy(sam naprawiam więc odpada robocizna). Po prostu zakochałem się w tym aucie i dopóki będzie mnie na nią stać i zdrowie pozwoli to się jej nie pozbędę Gang silnika,elastyczność,dostępność części do audi(części do silnika pasują też z A4 b5),spalanie jak na tę pojemność(LPG 11l trasa,deptanie 13l). Ja polecam i życzę kupna auta w dobrym stanie.Pozdrawiam
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Silnik: 2.0 6A
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Silnik: 2.0 6A
Delik nie fotograf zdjęcia robił klamką od stodoły i do dnia dzisiejszego nie wiem jak ogarnąć mocowanie silnika. Ostatnio typo podpowiedział mi abym jedną łapę zostawił taką jaką mam tylko poduszkę odwrócił a druga kątówką i mocowanie poduchy z V6.
Ja swoją odpalam w garażu i tak długo ją grzeję aż muszę się ewakuować od spalin. V6 ma piękny dźwięk.
Ja swoją odpalam w garażu i tak długo ją grzeję aż muszę się ewakuować od spalin. V6 ma piękny dźwięk.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
ale dalej nie wiadomo o co chodziło z tym
mówią, że lepsze będzie to co bedzie w lepszym stanie.....a z drugiej strony róznica 24km i 25Nm ..........a wyprowadzenie V6 na prostą spokojnie w 2k zł sie zmieści + ewentualnie rozrząd
......no i co toHeavenQueen pisze:Witam.
Co będzie "lepsze" AAH czy ABC?
ma wspólnego z tematemHeavenQueen pisze:Szukam nowego samochodu dla siebie. Przejrzałem gro ofert i typów i wydaje się że kolejny dupowóz to będzie osiemdziesiątka. Z większym motorem i klimą. Auto cud
mówią, że lepsze będzie to co bedzie w lepszym stanie.....a z drugiej strony róznica 24km i 25Nm ..........a wyprowadzenie V6 na prostą spokojnie w 2k zł sie zmieści + ewentualnie rozrząd
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 09:34 przez Rychu82, łącznie zmieniany 1 raz.