[ABC] Ponowne ustawienie paska rozrzadu
- radek kocio
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
kolego powiem ci tak mialem tez problem z rozrzadem nie patrz na kolo pasowe bo ten znak nie jest od rozrzadu....wykrecasz czujnik polozena walu jest po lewej stronie jak stoisz z przodu po kolektorem...jest nawiercony wal i tak go ustawiasz blokada poswiec lampa i zobaczusz nawiercenie i wtedy ja wkrecasz albo cos jak wiertło itd blokujesz walki i masz go towe w kilka minut
[ Dodano: 2010-12-19, 18:53 ]
sory ten czujnik jest po prawej od przodu....jak zablokujesz wal ze niedrgnie to załoz kolo pasowe i zobaczusz ze znak niebedzie gral napewno..... i tylko blokada gory i gotowe i masz pewnosc ze jest idealnie ustawiony
[ Dodano: 2010-12-19, 19:03 ]
dwa dni temu to przerabialem
[ Dodano: 2010-12-19, 18:53 ]
sory ten czujnik jest po prawej od przodu....jak zablokujesz wal ze niedrgnie to załoz kolo pasowe i zobaczusz ze znak niebedzie gral napewno..... i tylko blokada gory i gotowe i masz pewnosc ze jest idealnie ustawiony
[ Dodano: 2010-12-19, 19:03 ]
dwa dni temu to przerabialem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
U mnie też znak na kole paska wieloklinowego nie zgadzał się z otworem w przeciwwadze wału i GMP trzeciego tłoka. Choć wydaje mi się że widziałem instrukcje gdzie było narysowane aby przed wkręcenie blokady wału ustawić na ten znak.
To kółko jest przykręcone na mase śrubek i może można sobie je założyć w wielu pozycjach...
To kółko jest przykręcone na mase śrubek i może można sobie je założyć w wielu pozycjach...