No dobra -cewki. Nie wiem czy przeoczyłem, czy nie. Podmieniałeś? TYLKO podmiana na pewne daje pewność. Pomiary to taki ogólnik, mówiący czy opłaca się ją ze szrotu wlec do auta

Do znudzenia to robiłem kiedyś w epoce mody na e34. Rezystancje ok, zasilanie ok, a cewka do bani. Bo pochodziło i już inaczej się zachowuje(temperatur przy obciążeniu).
Kompa podmieniałeś -ABC ma kompa, który jest jak Houdini. To na tyle niejasny twór, że jak jest możliwość warto go podmienić.
Jaką masz wartość podciśnienia w dolocie przy wolnych obrotach?
Podmiana TPSu... No niestety -zamienił czasem stryjek siekierkę na kijek. WSZYSTKIE używane są wytarte w mniejszym lub większym stopniu. Kiedyś bardziej się tym wszyscy przejmowali, teraz jakoś ten TPS jest lekceważony. Warto zajrzeć do tego co masz na wierzchu(masz dwa jak czytam?) i wyczyścić, zweryfikować stan. Jak jest usyfiony utartym materiałem to możesz 5 razy zmierzyć, a za szóstym wyjdzie, że nie tak.
Latem w ADRze brata tym się zajmowałem. Samo czyszczenie pomogło, czego nie oczekiwałem.
Obejście -krokowiec. Trzeba sprawdzić czy płynnie się porusza, oczyścić, zobaczyć czy dolega porządnie zamykając "boka".
VAG -pewnie podstawy posprawdzałeś, korekty i inne... korekty.