[B4 ABC] rosną obroty między zmianą biegów
-
- Forum Audi 80
[80 b4 2,6 v6] problemy z obrotami i odpalaniem
Witam potrzebuje waszej pomocy mam audi b4 z silnikem 2,6 v6 mam taki problem trzyma mi caly czas na 1200 a 1700 obrotow czy to pb czy lpg wymienilem silniczek krokowy i to samo jest a druga sprawa musze dluzej krecic zeby odpalil czy to zimny czy cieply nie pali od razu co moze byc przyczyna ?? czy trzeba cos wyregulowac lub wymienic czy wina swiec mam rok czasu auto i jeszcze nie wymienialem bo znajomy mowi ze narazie nie musze pomocy[/b]
-
- Forum Audi 80
[B4 ABC] rosną obroty między zmianą biegów
Witam mam ostatnio problem bo rosną mi obroty miedzy zmianami biegów lub gdy wrzucam luz obroty wzrastaja o jakieś 200obr i wolniej niż zwykle spadają
na trasie widze plusy tego 0 szarpania i zmiana biegów wychodzi perfekcyjnie zawsze przy takich obrotach jakich chce ale w mieście już trochę gorzej bo ciężej jest wyhamować
objaw występuje od jakiegoś tygodnia i występuje zarówno na LPG jak i PB
na trasie widze plusy tego 0 szarpania i zmiana biegów wychodzi perfekcyjnie zawsze przy takich obrotach jakich chce ale w mieście już trochę gorzej bo ciężej jest wyhamować
objaw występuje od jakiegoś tygodnia i występuje zarówno na LPG jak i PB
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
mam zapasowy silniczek krokowy więc podmienie mam nadzieje ze pomoże, bo co do samego odpalania to czasami ciężko mu to idzie niezależnie czy ciepły czy zimny..od czasu do czasu potrafi też strzelić nawet jak odepne calkeim gaz i jeżdże kilka dni na Pb
z linką tez jeszcze popatrze ale musi poczekać do weekendu
kolejna rzecz którą zauważyłem to przeciekająca pompka paliwa, o ile sienie myle to osłona została przetarta przez linkę od ręcznego i widać że delikatnie kapie jak przekręcam kluczyk na zapłon
z linką tez jeszcze popatrze ale musi poczekać do weekendu
kolejna rzecz którą zauważyłem to przeciekająca pompka paliwa, o ile sienie myle to osłona została przetarta przez linkę od ręcznego i widać że delikatnie kapie jak przekręcam kluczyk na zapłon
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 ABC] rosną obroty między zmianą biegów
dotyczy tematu głownego
a może nieszczelność w dolocie. Ja miałem podobne problemy. Wymyślałem cuda na kiju a tu na jednym z dolotu miałem lewe powietrze. Czasami obroty były ok a czasami złe.
A nie masz przypadkiem teraz tak że gdy jest zimno -5 do 0 to przy pierwszych 3 minutach silnik zaczyna falować na jałowym, a jak się rozgrzeje to ustępuje?
a może nieszczelność w dolocie. Ja miałem podobne problemy. Wymyślałem cuda na kiju a tu na jednym z dolotu miałem lewe powietrze. Czasami obroty były ok a czasami złe.
A nie masz przypadkiem teraz tak że gdy jest zimno -5 do 0 to przy pierwszych 3 minutach silnik zaczyna falować na jałowym, a jak się rozgrzeje to ustępuje?