Chłopaki jest sprawa. Nie wiedzieć czemu ale po wymianie rozrządu i simmeringów na wałkach odebrałem autko no i na lpg ładnie i lepiej pracuje ale popsuło się na PB :-|
Nie wiem czemu ale jak oddawałem auto wszystko grało
Teraz czuję jak trzęsie silnikiem jak przełączam na Pb i w dolnym zakresie obrotów czuć szarpanie ale pozatym wkręca się do odcięcia.Mechanik mówi że to nie z jego winy i najprawdopodobniej coś z wtryskiwaczami jest ponieważ na Lpg jest ok.
Co myślicie?Czy to że mył silnik mogło coś popsuć w instalacją wtryskiwaczów?
Ewidentnie jest problem bo to czuć i auto max 180km osiąga jakby nie pracował na jeden cylinder.
Co możecie doradzić i jak zwykle jakie koszta mogą być?
Powiedziałem że sam listwe odkręce i zaniosę aby zdiagnozować ale nie wiem z czyjej to winy i czy napewno to jest to No i sprawa się rypła...
[B4 AAH COUPE]słabo pracuje na PB-szarpie
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Jesli chodzi o czujniku to mechanik nic nie odpinał więc samo się nie odpięło Regulator ciśnienia paliwa? raczej wątpię lecz gdzie on się znajduje? :roll: mam AAH od półtorej roku i nigdy nie musiałem grzebać przy silniku więc nie wiem
Jak to nic nie da to sprawdzę jak mówisz wtryskiwacze-jeśli jeden z nich jest walnięty to jaki inny podejdzie?z innego auta 2.8?
[ Dodano: 2010-02-02, 21:40 ]
Już sprawdziłem i okazało się że pierwszy od odszybia strony pasażera nie reaguje na odpięcie-to oznacza że padł??możliwe że się zapchał-czym przeczyścić i jakich najlepiej zamienników szukać?
Jak to nic nie da to sprawdzę jak mówisz wtryskiwacze-jeśli jeden z nich jest walnięty to jaki inny podejdzie?z innego auta 2.8?
[ Dodano: 2010-02-02, 21:40 ]
Już sprawdziłem i okazało się że pierwszy od odszybia strony pasażera nie reaguje na odpięcie-to oznacza że padł??możliwe że się zapchał-czym przeczyścić i jakich najlepiej zamienników szukać?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Już załatwione :-> Jak gościu szperał przy silniku to obruszył wiązkę i na oko było wszysko ok ale jak ją wypiąłem to zobaczyłem że w środku nie ma tego konektorka :roll: pociągnąłem go i włożyłem w wtyczkę i cylinderek śmiga <ok>
Swoją drogą zainteresowałem się przeczyszczeniem wtrysków i mam pytanko bo na forum mało osób poruszało ten temat jeśli chodzi o Vki, mianowicie gdzie jest bezpiecznik pompy paliwa aby bezpiecznie odkręcić listwę wtrysków i jakim preparatem najlepiej zacząć?
Swoją drogą zainteresowałem się przeczyszczeniem wtrysków i mam pytanko bo na forum mało osób poruszało ten temat jeśli chodzi o Vki, mianowicie gdzie jest bezpiecznik pompy paliwa aby bezpiecznie odkręcić listwę wtrysków i jakim preparatem najlepiej zacząć?