[B4 2.6 ABC] Swap na 1.8T
[B4 2.6 ABC] Swap na 1.8T
Witam chce jutro jechac kupic audiczke w kombi 4x4 z silnikiem 2.6 v6 ABC i chce ten motorek wywalic a wstawic swoje 1.8T AEB , jak wyglada sprawa z mocowaniem silnika skrzynia itp ? przekladal ktos motor z V6 na 4 Cylindrowy ?
Witam. Poszukaj sobie u mnie w temacie sa zdjecia jak dorobić mocowania pod silnik R4
ja wkłozyłem tdi pd zamiast 2.6 v6. w skrócie wywalasz ABC i zamiast poduszkołap dorabiasz kielichy z płaskownika 8mm i mocujesz swoje R4 na nich skrzynia może zostać od V6.
Czyżbyś skusił sie na czarnrgo Avanta z allegro za 6 tys?? full wypas??
ja wkłozyłem tdi pd zamiast 2.6 v6. w skrócie wywalasz ABC i zamiast poduszkołap dorabiasz kielichy z płaskownika 8mm i mocujesz swoje R4 na nich skrzynia może zostać od V6.
Czyżbyś skusił sie na czarnrgo Avanta z allegro za 6 tys?? full wypas??
Niestety...wyjechałem dzisiaj o pierwszej w nocy i miałem dwa avanty do obejrzenia. Jeden pod Krakowem - do lakierowania i odchwaszczenia i ten. Ten krakowski poszedł wieczorem....akurat spałem na zapas... i został ten. Rozmawiałem z dwoma braćmi z komisu i jeden mówił że zaliczkowany, a drugi że jechać i brać. Dojechałem, wsiadłem, wysiadłem i zapłaciłem. Autko jest spoko. Do wymiany uszczelka kolektora wydechowego, amortyzatory tył, sprężyny gazowe klapy i tyle. 400km bez problemu ze spalaniem 8,5 średnio, chodzi bokami jak wściekły. U mnie swap też będzie...bo seryjnych samochodów nie uważam, ale inny niż AEB.
Nie pastwie się na Tobie...to samo spotkało mnie z tym krakowskim, na którym mi tez zależało. Niestety to jest prawo rynku. Zaliczka zmieniłaby role ale nie wpłaciłeś jej. Auto ma giełdową wartość minimum 5000 i to nadal byłaby okazja przy aucie w tym stanie. Tu nie trzeba się zastanawiać, tylko brać. Dobrze, że nie wziął tego jakiś rolnik do wożenia tuczników. Auto nie zginie, a w poniedziałek wymieniam całe zawieszenie, facio wysyła w poniedziałek roletę, której brakowało i przy okazji pakuję tam lepsze zimówki. Auto nie mogę odsprzedać. Mam co do niego konkretne plany, a jest idealną bazą do modyfikacji.
stary pierwszy raz w zyciu zachowalem sie zachowawczo, mialem zaliczke w rece, ale koles mi sie wydal lekko podejrzany, dlatego zastanowilem sie nad zaliczka, zaluje , uwierz mi ze na takie auto to ja bylem napalony juz od malego , czarne kombi z Q i silnik z mojej obecnej audiczki 1.8 T + , glebe mam swoja ale tam tez jakas byla, no nic czekam na kolejna okazje ...
Powiem Ci że też wydał mi się podejrzany, ale po chwili rozmowy dowiedziałem się że jest motocyklistą z klubu, a nie kibicem, któremu nie same mecze w głowie...sopel85 pisze:stary pierwszy raz w zyciu zachowalem sie zachowawczo, mialem zaliczke w rece, ale koles mi sie wydal lekko podejrzany, dlatego zastanowilem sie nad zaliczka
A autko nie jest czarne. To bardzo ciemny fiolet metalik... Lubię ten kolor. Właśnie rozebrałem S4 w tym kolorze i mam jeszcze C3 Avant quattro w identycznym odcieniu.
No nic...mam już kilka quattrówek...następnej Ci nie sprzątnę sprzed nosa