[AAH] wyciek oleju pod kolektorem dolotowym
[AAH] wyciek oleju pod kolektorem dolotowym
Witam.
Mam kłopot z wyciekiem oleju z silnika 2,8 v6 AAH przez dekiel znajdujący się pod kolektorem dolotowym. Mechanik w ciągu dwóch tygodni dwa razy uszczelniał mi to miejsce, a w chwilę po naprawie efekt jest ten sam - plamka oleju na podjeździe. Proszę o informacje, co może powodować takie zjawisko?
Pozdrawiam
Mam kłopot z wyciekiem oleju z silnika 2,8 v6 AAH przez dekiel znajdujący się pod kolektorem dolotowym. Mechanik w ciągu dwóch tygodni dwa razy uszczelniał mi to miejsce, a w chwilę po naprawie efekt jest ten sam - plamka oleju na podjeździe. Proszę o informacje, co może powodować takie zjawisko?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 23:21 przez dalton, łącznie zmieniany 1 raz.
- radek kocio
- Forum Audi 80
Witam. Teraz mechanik zauważył, że to jedna z uszczelek pod głowicą. Po ścianie głowicy olej spływał na ten dekiel i wyglądało, jakby on puszczał. Naprawa w tym tygodniu i okaże się ostatecznie, czy to było to. Zagadka została rozwiazana dopiero po tym, jak pokazałem mu schemat układu smarowania z angielskiej strony o silnikach AAH - nie pamiętam tylko jej adresu - gdzieś na tym forum był. Po naprawie napiszę więcej.
12v.org <ok>
Dzisiaj zwiesiłem ręce - wczoraj wieczorem odebrałem moje aah od mechanika, a dziś rano na podjeździe plamka oleju. Wymieniona został uszczelka pod głowicą i nadal robi to samo - ciekawe co teraz fachowcy wymyślą. Trafia mnie szlag, gdyż walcze już z głupim wyciekiem około 2 miesięcy i jakoś nikt nie może zdiagnozować problemu. Jadę ponownie do mechanika, jak już bedzie zrobione, napisze, co bolało mój silnik.