Witam
Proszę o wskazówki odnośnie problemu z moją audiczką. Rok 1993 avant Silnik 2,6 abc pb+ sekwencja. Problem jest następujący: niezależnie czy jest na pb czy na gazie podczas ruszania wyczuwalna jest tzw żabka tzn jaby silnik na chwilę nie miał mocy przy ruszeniu ,później jest wszystko w porządku. Nie wiem czy to się łączy z tą usterką ale gdy jest zimny i na zewnątrz jest chłodniej przy puszczeniu gazu(np przy zmienie biegu lub chamowanie silnikiem) obroty silnika potrafią wzrosnąć np o 100br/min i 2sek póżniej schodzą na normalne.Świeca, kable , sondy lambda ok. Odpala bez problemu ale jakieś 10 sek po odpaleniu lekko zarzuci silnikiem jakby zalało go i po 2sek praca wyrównuje sie i chodzi idealnie.Cóż to może być...? :roll:.
[2.6 V6 ABC (150KM)] Żabka przy ruszaniu
[2.6 V6 ABC (150KM)] Żabka przy ruszaniu
Ostatnio zmieniony 09 lis 2011, 22:43 przez Doktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Żabka przy ruszaniu
U mnie jest podobnie ale ja mam przytartą linkę gazu i czasem tak nie do końca ogarnia i nie odpuszcza od razu po odpuszczeniu stopy, wchodzi sprzęgło i obroty na moment rosną troszkę. Sam tego też nie widziałem ale kupmel mi zwrócił na to uwagę, miał podobną sytuację, wymienił linkę i usterka zniknęłaDoktor pisze: przy puszczeniu gazu(np przy zmienie biegu lub chamowanie silnikiem) obroty silnika potrafią wzrosnąć np o 100br/min i 2sek póżniej schodzą na normalne.
A co do reszty to polecał bym tu https://audi80.pl/b4-v6-zimny-silnik ... t59807.htm poszukać