Mhm, rozumiem, śledzę temat od początku, wiem o ASO. Podałem tylko przykład, nam kompetentny człowiek trafił się tam, nasze szczęście. Nie wierz ślepo temu co mówią mechanicy. Zaczerpnij porady kilku, sprawdź co mają do powiedzenia, skonfrontuj to z informacjami z forum. Jeżeli masz czas, nie musisz już jeździć tym samochodem, to o wiele, wiele lepsze rozwiązanie, niż sprzedaż. Poza tym wydają mi się śmieszne ceny które podają Ci "mechanicy".javor pisze:No właśnie w tym problem że każdy mechanik twierdzi że zna przyczynę, u każdego zostawiam kupę kasy a nic się nie zmienia tylko jest coraz gorzej. Jak pojadę do następnego to każe mi wymienić np ECU bo mu się tak będzie wydawało a ja ponieważ sie g. znam to się zgodzę zapłacę i znów będę w d...
Już wyłożyłem więcej niż ten samochód jest wart więc nie zamierzam dalej w niego inwestować, zdaje się że to pieniądze w błoto.
PS
nie wiem ilo masowe jest to koło zamachowe. Jak dla mnie może być nawet zrobione z antymaterii ja wiem tylko ile kosztuje.
[ Dodano: 2009-11-02, 15:44 ]niestety w ASO nie wiedzą co to audi 80n tak jak pisałem wcześniej.Adaś Lee pisze: 1 dzień w ASO
Moja rada: za cenę nowego koła dwumasowego kupisz kompletny silnik ABC ze skrzynią. Jeżeli masz gdzie, to komplet włożyć samemu nie jest problemem. Jeżeli nie masz, nie chcesz - może ktoś z forum, z Twojej okolicy by Ci pomógł. Jeżeli kupisz identyczny silnik, to zabieg na 1, 2 dni w warsztacie. Po raz kolejny - nie sprzedawaj samochodu.
edit:
a z doświadczenia wiem, że łatwiej kupić doby silnik 2.6, niż 2.8 w dobrej cenie