Fakt, ale nie mam co robićgrze pisze:masz zdrowy silnik w niewielkim przebiegiem i szukasz sobie problemów.
A4 anglik
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Też rozmyślam właśnie. Na razie raczej nic nie kupię, chyba że trafi się jakaś okazja. Jakiś czas temu poszedł komplet za 140 zł :evil:goldi j51 pisze:Rafał jak się nudzisz kup sobie lampy po liftingu i wstaw a tak na marginesie podobno tej firmy depo parują a firmy tyc nie ja już kompletuje graty w marcu zakup lampek i jak pogoda pozwoli to rezanko
Ostatnio widziłem ogłoszenie na znanym klubie posiadaczom A4 lampki bi-xenonki przerobione oczywiscie kompl 600zł + do tego zarówki i przetwornice czyli jakies 400zł. Wydaje mi si ze ciekawa propozycja. Ja juz dawno wsadziłbym soczewki ale szkoda mi pozbywac sie halogenów i chyba zrobie rezanie halogeny poliftowe w zderzak przedliftowy.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Zazdroszczę.Śpie po 5godzin , a ostatnio przywlokłem audi 100 CS turbo "cygaro" na łotewskich blachach za 500zł muszę wytargac motur do swojego 90.Trzy tygodnie temu łyknołem 80 B3 2.0 quattro za 800zł z padnientym moturem i też czeka mnie przekładka.Labiel pisze: I tak co drugi dzień - dobija mnie już ta nuda :lol:
W Bumie 520 E34 motur już przełożyłem bo na 3-cim cylindrze korba zrobiła dziurę jak pięśc w bloku silnika gdy sobie radośnie szedłem bokiem...18tki momo już ma , zenona ma ,szpere czas sprzedawac.
Piątym autem(3audiki,buma) jest cc 900 kręci się do 6950 obr./min i rwie przyczepnośc do 3-go biegu...1997r.Kupiłem serię 2-tyg.temu żeby miec się czym toczyc bo wszystkie auta "w trakcie operacji"...
Rafał szkoda że tak daleko masz do Opola przydał by mi się kumpel co się nudzi :mrgreen:
P.S.Jak potrzebujesz angola to zgadaj się z jakimś kumplem co pracuje w UK , jak będzie leciał do domu na święta , urlop itp.To niech tam kupi na siebie jakieś tłuste 1.8T przetarte po boku a ty mu oddasz za furę i paliwo.On śmignie za free a ty masz wózek.Jak łykniesz tłuściocha na skórach z klimą to po sprzedaży gratów jeszcze ci zostanie na browar
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Albo po 2 dniach zwiał byś pospać do domuLabiel pisze:Oj pobawiłbym się u ciebie :mrgreen:
A co do zabawy to za budynkami warsztatu jest duuży parking gdzie firma transportowa trzyma tiry...jak już nikogo nie ma to można latać wokół tirów bokiem :mrgreen: taki firmowy tor testowy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Hehe, doskonale wiem o co chodzi :mrgreen: Swego czasu w B3 wymieniałem wał. Mając silnik na wierzchu trochę się pobawiłem i ładnie przykręciłem miskę olejową na sylikon. Silnik włożyłem i byłem już szczęśliwy że jeszcze dzisiaj uda się wszystko złożyć. Jakież było moje zaskoczenie gdy na stole znalazłem pompę olejową :shock: Moją pompę olejową :mrgreen: Nagle poczułem jak ucieka ze mnie powietrzeluk_OP_Q89 pisze:..czasem ku..ica człowieka bierze jak się 22:45 okazuje że jednak trzeba motur wyciągnąc raz jeszcze bo...coś tam.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Pisałem, pisałem i nawet sporo się rozglądałem. 2 auta uciekły mi nawet sprzed nosa :evil: w tym jedno B4 1,9TDi po stłuczce za śmieszne pieniądze. Potem miałem trochę mniej czasu i jakoś zaniedbałem temat. Aktualnie myślę o tym angliku z tego tytułu że to łatwiejsze pieniądze i pewniejsze. Jeden kumpel rozebrał już dwie Hondy a drugi rozbiera już 3cią Vectrę. Pomyślałem więc dla czego nie sprubować :mrgreen: No ale czy się zdecyduje czy nie zależne jest od znalezienia odpowiedniej sztuki bo nie chce brać byle czego. W grę wchodzi w zasadzie tylko 1,8T (jako ewentualny swap do mnie) bądź 1,9TDi.grze pisze:Labiel, coś mi zaświtało że kilka miesięcy temu pisałęś, że zamierzasz kupić jakieś auto do remontu.
Teraz żałuje tylko jednego, że starszy sprzedał swojego fiata Abartha z 1978. Uwierzcie mi, przeszukałem pół internetu i nie znalazłem tego modelu. Gdyby to teraz odremontować...grze pisze:kup sobie jakieś b2 z quattro do remontu i przynajmniej będziesz miał satysfakcję jak to przywrócisz do życia
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Kontakt:
No teraz to szkoda, ale kiedyś były inne czasy. Auto czy by stało czy jeździło musiałby być opłacone a nie za bardzo były na to fundusze.luk_OP_Q89 pisze:Oj szkoda...
To było coś takiego. Różnił się detalami:
U nas była czarna tapicerka, skórzane siedzenia, ori sportowa kierownica i gałka zmiany biegów, ori obrotomierz, ori alufelgi i silnik 1,3.
Hehe. Wymieniałem już kumplowi, a swoją sprawdzałemgrze pisze:Labiel, jak Ci się tak nudzi to nagrzewnicę sobie wymień.