olej z oil-land (reklama na naszym forum)
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
olej z oil-land (reklama na naszym forum)
Miszcze i Miszczynio zbliża mi sie wymiana oleju i obecnie jeżdze na castrolu magnatec 10w40, chciałem jednak spróbować zachwalanego wszędzie motula. A w zwiazku że na forum jest reklama oli-landu zerknałem tam i wychodzi mi ze za 5litrów z odbiorem w paczkomacie (korzystał z tego ktoś) wychodzi 96,50zł więc cena dobra. I teraz pytanie właściwe: zna ktoś tą firme ? Pisze tu, bo nie wiem czy na forum ogólnym wypada, bo jak będą złe opinie to reklama zniknie. 
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Ty na prawdę pytasz czy Motul to dobra firma?
Olej ma w zależności od modelu oczywiście ma BDB parametry. Porównując do Castrola, nie ma czego porównywać... Wogóle Castrol i Mobil to najgorsze smarowidła na naszym rynku... Pomijam fakt, że używasz złego oleju do swojego silnika...
Powinieneś zmienić na 5W40 z B3/C3 a tu w rachubę wchodzi motul 8100 X-cess.
Pomijam fakt,że większość ekip w rajdach jeździ na Motulu...
Olej ma w zależności od modelu oczywiście ma BDB parametry. Porównując do Castrola, nie ma czego porównywać... Wogóle Castrol i Mobil to najgorsze smarowidła na naszym rynku... Pomijam fakt, że używasz złego oleju do swojego silnika...
Powinieneś zmienić na 5W40 z B3/C3 a tu w rachubę wchodzi motul 8100 X-cess.
Pomijam fakt,że większość ekip w rajdach jeździ na Motulu...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
Ok. Możę i taki 5w40 byłby lepszy, jednak nie zdecyduje się na taki krok. Silnik ma najechane pewnie z 400tys. Jak kupiłem to był zalany mobil m czyli 15w40, po zakupie zalałem castrola magnatec diesel 10w40 i zrobiłem prawie 20tys i 10w40 zostanie. Zostaje tylko to czy firma oil-land to jakiś pewny dostawca.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

-
gibaj
- Forum Audi 80

- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ja mam zalany mobil 10w40 i też się zastanawiam nad motulem i tym 5w40 ale się boję go zalewać żeby jaj nie było :roll: kupię motul ale 10w40 :roll: wcześniej miałem shella to rano kontrolka odrazu gasła a na mobilu świeci ze2-3sekundy
trzeba by spróbować tego motula :mrgreen: co myślicie o tym? http://allegro.pl/olej-motul-6100-syner ... 92430.html nie za tanio jakoś?czy tak kosztuje? :roll:
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Nie bede sie z wami klucil bo takie rozmowy juz tu byly.
Ja mialem 15w40 jak kupilem auto, a teraz jezdze na 5w40 i atuo chodzi pieknie zima jest o wiele lepiej. Silnik ma najechane przeszlo 330Kkm i nie zaleje nigdy gorszego oleju niz 5w40.
Mobil i Castrol to najczesciej podrabiane oleje w PL - nawet w churtowniach zdarzaja sie podrobki, a sam kiedys rozcialem butelke Mobila kupionego w IC i na dole byly czarne kropki...
Co do jakosci tych oleji - poprostu bardzo duzo porownywalem i mam jakies pojecie o parametrach dlatego takie smiale stwierdzenie.
Ja mialem 15w40 jak kupilem auto, a teraz jezdze na 5w40 i atuo chodzi pieknie zima jest o wiele lepiej. Silnik ma najechane przeszlo 330Kkm i nie zaleje nigdy gorszego oleju niz 5w40.
Mobil i Castrol to najczesciej podrabiane oleje w PL - nawet w churtowniach zdarzaja sie podrobki, a sam kiedys rozcialem butelke Mobila kupionego w IC i na dole byly czarne kropki...
Co do jakosci tych oleji - poprostu bardzo duzo porownywalem i mam jakies pojecie o parametrach dlatego takie smiale stwierdzenie.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Co porównywałeś?W jaki sposób zweryfikowałeś parametry i ew.różnice pomiędzy parametrami deklarowanymi a faktycznymi ich wartościami?Oofol pisze: poprostu bardzo duzo porownywalem i mam jakies pojecie o parametrach dlatego takie smiale stwierdzenie.
Takie numery przechodzą w audi.wilu8 pisze:Przebieg nie jest wyznacznikiem jak nie zużywa oleju i nie cieknie to spokojnie 5w40 nawet jak bym miał pół miliona
Ale w BMW czy Oplu który chodził długo na kleju 15w40 kończy się nieciekawie.
Sam jestem zwolennikiem stosowania syntetyku.
No i co to było?Jakieś wytrącenia które niekoniecznie są szkodliwe?Oofol pisze:, a sam kiedys rozcialem butelke Mobila kupionego w IC i na dole byly czarne kropki...
Jesteś w stanie określic co dokładnie znalazłeś?
GM ma oleje w bardzo dobrych cenach-choc sam ich nie robi , wcześniej robiła to Selenia teraz Mobil.