Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

olej z oil-land (reklama na naszym forum)

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 05 lut 2011, 14:14

luk_OP_Q89 pisze:
Oofol pisze: poprostu bardzo duzo porownywalem i mam jakies pojecie o parametrach dlatego takie smiale stwierdzenie.
Co porównywałeś?W jaki sposób zweryfikowałeś parametry i ew.różnice pomiędzy parametrami deklarowanymi a faktycznymi ich wartościami?
wilu8 pisze:Przebieg nie jest wyznacznikiem jak nie zużywa oleju i nie cieknie to spokojnie 5w40 nawet jak bym miał pół miliona
Takie numery przechodzą w audi.
Ale w BMW czy Oplu który chodził długo na kleju 15w40 kończy się nieciekawie.
Sam jestem zwolennikiem stosowania syntetyku.
Oofol pisze:, a sam kiedys rozcialem butelke Mobila kupionego w IC i na dole byly czarne kropki...
No i co to było?Jakieś wytrącenia które niekoniecznie są szkodliwe?
Jesteś w stanie określic co dokładnie znalazłeś?
GM ma oleje w bardzo dobrych cenach-choc sam ich nie robi , wcześniej robiła to Selenia teraz Mobil.
Porównywaem parametry podawane przez producenta oczywicie -nie mam niestyty laboratorium... Czytalem duzo niezaleznych testow itp itd.

W butelce Mobila byly na dnie prawie czarne plany oleju na dnie - jak by przepracowanego.

Mialem kiedys Ascone 1.6 na gazie. Niemiec lal minerala ja Lotosa 5w40. Do konca poki ja mialem nie brala oleju. wymieniane byly tylko panewki i uszczelniacz walka.

Wlasnie takiej dyskusji nie chcialem prowokowac bo kazdy ma swoje zdanie i przewaznie ludzie chca za wszela cene postawic na swoje - ze 10w40 jest najlepszy... A nie jest.
Mity o gestosci pochodza z czasowk gdzie w PL byl tylko polski mineral dostepny...

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 07 lut 2011, 06:47

Oofol pisze:Wlasnie takiej dyskusji nie chcialem prowokowac bo kazdy ma swoje zdanie i przewaznie ludzie chca za wszela cene postawic na swoje - ze 10w40 jest najlepszy... A nie jest.
Wyluzuj.Każdy ma swoje zdanie oparte na własnych doświadczeniach ;-)

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 09 lut 2011, 23:28

Jakby kotś był zainteresowany to kupiłem olej + filtr oleju z filtorna (dobrą cene mieli -15zł). Zakupu dokonałem o 17.30 dziś i dziś już olej wystartował od gościa, więc przesyłka ekspresowa . Co dalej zobaczymy.

edit:
Jeśli by kogoś interesowało to olej doszedł w ciagu 48 h paczkomatem. Bańka 5l, made in france. Data na bańce listopad 2010. Olej zmieniony, auto jeździ ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”